Wintermopper

Het is koud en het wordt nog kouder. Ik vind het he-le-maal niks en ik word al sacherijnig als er een week vorst wordt voorspeld en heel Nederland zich verheugt op schaatsen. Eigenlijk vind ik de winter alleen fijn als ik het mag blijven observeren achter glas tegen de verwarming aan of onder een dekbed vandaan. Waarom? Nou, hierom.

Onderweg

Het noodzakelijke en vaak onvermijdelijke woon-werkverkeer wordt een bijzonder vervelende onderneming. Treinen rijden niet of op andere tijden. Perrons zijn in een beetje winter plekken waar de ijskoude wind nog een graadje inlevert en waar de wind zich uitgedaagd voelt om nog even extra uit te pakken. Wachten is al geen leuke bezigheid, maar dit maakt het er niet fijner op. Eenmaal in de trein wordt het nog onaangenamer, omdat de dikke winteruitrustig dan weer veeeeel te warm aanvoelt en het zweet op mijn rug staat.

img_3776-2De auto nemen is helemaal een drama. Die moet van een laag ijs worden ontdaan (de spullen daarvoor zijn nooit bij de hand) en verandert in no time in een rijdende koelvitrine, waarvan alle ramen beslagen zijn. Een aygo heeft geen goede verwarming, weet ik uit betrouwbare bron. Gelukkig hoef ik de auto niet te nemen.

Huisdieren

De teckeltjes willen 9 van de 10 keer niet naar buiten. Behalve als het sneeuwt en/of stormt. Dat vinden ze wel grappig. Ik vind het minder geweldig. Als het erg koud is heb ik logischerwijs dikke handschoenen aan. Toch word ik geacht als goed hondenbaasje en brave burger de derrie van mijn honden op te ruimen. Poepzakjes openmaken en de daaropvolgende handelingen uitvoeren is onmogelijk met handschoenen aan. De handschoenen moeten uit en de derrie opgeruimd, terwijl twee teckeltjes de plaats delict zo snel mogelijk willen verlaten, mij verstrikt in flexlijnen, handschoenen, poepzakjes met of zonder inhoud meesleurend.

Ook een mobiele telefoon bedienen is ook wat lastig, zo niet onmogelijk met handschoenen aan. Ja, ik weet dat daar speciale handschoenen voor zijn. Die heb ik, maar die werken dus niet.

De andere huisdieren, mijn volierevogels, komen oorspronkelijk uit de tropen. De soorten die ik heb, zijn winterhard. Maar -8 met oostenwind is zelfs voor de meest stoere Japanse meeuw te veel van het goede. Ik heb ze dus maar naar binnen gehaald. Ze zijn aan het feestvieren in de huiskamer. Gelukkig wordt het nog vroeg donker en dan houden ze hun snavel.

Voorspellingen

Het is eind februari en ik dacht vorige week nog net even: we zijn er bijna vanaf. Maar nee, we nemen nog lekker een weekje strenge vorst op de koop toe. Tot mijn grote ergernis verschijnen nu weer overal berichten over de extreme kou met gevoelstemperaturen die komende week tot -15 kunnen dalen. Ook zie ik weer oude mannetjesvriezen op tv verschijnen die vertwijfeld een stuk ik slootijs omhoog houden om te laten zien of het dik genoeg is om op te schaatsen. Meestal met een teleurgestelde, maar ook nog hoopvolle blik op hun gelaat.

Ik ben bang dat de winter nog wat langer gaat duren dan ik hoopte. Mopper.

2 gedachten over “Wintermopper

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑