Harrie en Bob

Spitsstaart Amadine Harrie moest vorige maand de voliere in onze tuin noodgedwongen verlaten. Hij zat namelijk alleen nog maar op de grond en kon niet meer naar boven vliegen waar de nesthokjes en het eten te vinden zijn. En nog belangrijker: zijn maatjes.

P1020138Omdat het ’s nachts kouder werd, konden wij hem niet zo maar laten zitten. We hebben hem naar binnen gehaald en – na een kort verblijf in een klein kooitje – verplaatst naar een groter verblijf. Het zag ernaar uit dat Harrie in deze kooi zou moeten overwinteren. Maar in zijn eentje was dat voor Harrie geen optie. Hij liet al snel weten dit veel te saai te vinden.

Een maatje was al snel gevonden: de dierenwinkel in ons dorp had er nog precies eentje te koop. Een vrouwtje werd ons verzekerd. Eenmaal thuis bleek het vrouwtje te kunnen zingen. Het was dus wel degelijk een mannetje.

Maar Harrie bleek niet zo kieskeurig te zijn. Bob is van harte welkom. En sloeg direct aan het bouwen toen er een nestje beschikbaar werd gesteld. Het stel is erg gelukkig met elkaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

3 gedachten over “Harrie en Bob

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑