Kerstpakket

Voor de uitverkoren collega’s die er hun hoofd over mogen breken is het een ware uitdaging. Want met de keuze voor een kerstpakket kan je het eigenlijk nooit goed doen. Bijna iedereen heeft er een uitgesproken mening over. En hoe diverser het personeelsbestand, hoe moeilijker het wordt. 

Laten we wel wezen: bijna iedere werknemer in dit landje is in staat om voor de feestdagen de nodige versnaperingen in huis halen. Dat is tegenwoordig niet meer de belangrijkste functie van zo’n pakket: de werknemer moet zich gewaardeerd voelen en als het even kan een binding met de organisatie of het bedrijf waarvoor hij werkt bevestigd zien. Aansluitend bij de behoeften van de moderne werknemer, die zich ietsje hoger in de piramide van Maslov bevindt, bieden werkgevers vaker “belevenissen”, “pluimen” en keuzepakketten aan. Dan mag je zelf je nieuwe prul, avontuur of etenswarenpakket uitkiezen.

Alles leuk en aardig, maar ondanks dat de supermarkten deze dagen overbevolkt worden door gestresste mensen die koste wat het kost een perfect diner willen samenstellen met etenswaren die ze normaal nooit zouden kopen, willen we van het werk gewoon een doos met voorspelbare versnaperingen die dan toch weer een verrassing zijn. Zo ook ondergetekende.

Dus, wat deed ik toen ik mijn bonnetje met code ontving voor de webstek waar ik mijn kerstcadeau kon uitkiezen? Juist! Ik koos ervoor me te laten verrassen met een echt ouderwets kerstpakket.

Wat zit er nou zo over het algemeen in zo’n pakket? We kennen het allemaal wel:

 • vage pate
 • crackers
 • chips van een onbekend merk
 • ragout en de bekende bakjes van bladerdeeg
 • soepstengels
 • jam (meestal kersen)
 • snoep, maar dan net niet de lekkerste
 • pepermunt of drop
 • kaarsen, servetten
 • klein keukengerei, zoals een peper- en zoutstel of keukenwekker
 • wijn
 • thee en koffie

Dit alles verpakt in een vrolijke kerstverpakking en met een bijpassend kerstetiket. Je kan ook een kerstpakket met een thema treffen: een grieks, mexicaans of wellness kerstpakket. De laatste dan met handdoeken en flesjes net niet lekker geurende olien en zepen.

Nu komt het moment van unboxing van mijn kerstverrassing van mijn werkgever. Ik tref aan:

 • onduidelijke chips – check
 • thee – check
 • jam – check
 • crackers – check
 • snoep – check

In dit kerstpakket zit ook een bakje met kant en klaar brooddeeg dat je in de oven moet afbakken en een beker om je lunchmaaltijd in mee te nemen. Die vind ik wel erg handig. De fudge van mijn favoriete merk Johnny Doodle is al voor de helft opgepeuzeld. Ik mis nog de stichtelijke brief van het bestuur van de organisatie waarvoor ik werk, maar die zat in de mail zag ik. Zo, Kerstmis kan beginnen.

Allemaal fijne feestdagen!

IMG_2858

5 gedachten over “Kerstpakket

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑