7 x nieuwe Netflix series

Binch watching onder een dekentje op de bank met een teckeltje op schoot. Dat is mijn tactiek om deze donkere en koude maanden door te komen, in afwachting van april. Hierbij mijn tips. Ook fijn voor tijdens de feestdagen.

1) Broadchurch, seizoen 3

In dit seizoen volgen we weer rechercheur Ellie Miller en inspecteur Alec Hardy. Er is een vrouw verkracht tijdens het verjaardagsfeest van haar vriendin. De politie probeert erachter te komen wie het gedaan heeft. En iedereen komt natuurlijk daarvoor in aanmerking, omdat de ene helft van het dorp geheimen heeft voor de andere helft. Het plot zit goed in elkaar en je ziet het niet lang van te voren aankomen. Je moet wel seizoen 1 en 2 ook gezien hebben, omdat er wordt terugverwezen naar de moord op Danny Latimer in seizoen 1.

2) Nobel

Weer een prachtige serie van Lumiere. Een commando keert terug van een missie in Afghanistan naar Noorwegen. Hij is nog niet terug of hij krijgt een opdracht (denkt hij) om een Afghaanse zakenman (drugsbaron, Talibansympatisant) te vermoorden. Zijn vrouw werkt voor een minister van die graag een oliedeal wil sluiten met familie van deze vermoorde man. Behoorlijk in gewikkeld pakket dus. Prachtige openingscredits:

3) The Sinner

Vanaf aflevering 1 vraag je je af hoe het kan dat een gewone vrouw die lekker op het strand zit met man en zoontje ineens zomaar plotsklaps een wildvreemde man in een woedeaanval doodsteekt. In de volgende zeven afleveringen wordt alles langzaam maar zeker duidelijk. Mede dankzij het gespit van een rechercheur die het allemaal maar verdacht vindt en er zich niet bij neerlegt dat deze mevrouw zomaar levenslang opgesloten wordt.

4) Ozark

Hoe een gewone accountant verandert in een geldwitwasexpert, er zijn handen aan brandt, zijn gezin in gevaar brengt en naar het resort Ozark vlucht. Op de hielen gezeten door de plaatselijke maffia. Dat is een korte samenvatting van Ozark. Het geheel wordt overtuigend en spannend verteld. Mij bleef vooral bij hoe de accountant Marty en zijn vrouw uit elkaar groeien en elkaar verafschuwen. Handleiding over hoe je je het beste in de nesten werkt.

5) Alias Grace

Deze heb ik eerlijk gezegd nog niet gezien, maar staat hoog op mijn to watch lijstje. Alleen al omdat ik het boek van Margaret Atwood heel lang geleden las en het toen heel goed vond. Van een ander boek van Atwood – the handmaids tale – is ook een serie gemaakt die naar verluid erg de moeite waard is. Deze staat alleen niet op Netflix maar op Videoland. Ik heb veel abonnementjes, maar die nou niet weer niet.

7) The Crown

Ik loop een beetje achter want ik ben deze week pas met The Crown begonnen. Dit soort series kijk ik altijd in de kerstvakantie, maar ik ben alvast begonnen. Ik ben pas bij seizoen 1 aflevering 3, dus ik kan nog even vooruit. Het is een geweldige serie in zijn soort. Van Downton Abby en The Tudors heb ik ook zo genoten. De laatste vond ik nog het beste. Die staat volgens mij niet meer op Netflix, maar nog wel op Ziggo.

7) The Fall, seizoen 3

De eerste seizoenen van deze serie vond ik ijzersterk. Het laatste seizoen is een beetje anders, want de seriemoordenaar waarop gejaagd werd is inmiddels gepakt. Maar die is aan het einde van seizoen 2 neergeschoten en komt in het ziekenhuis terecht. En zegt dat hij zijn geheugen is verloren. Echt waar? of komt het alleen maar goed uit?

Een gedachte over “7 x nieuwe Netflix series

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑