Gezien op TV: Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Ik heb genoten van de twee geheime dagboeken, waarin de belevenissen van de in een Amsterdams verzorgingshuis wonende Hendrik Groen zijn opgetekend. Toen bekend werd dat er een TV-serie van zou worden gemaakt, was ik sceptisch: zou dit niet heel erg saai worden? Gisteren was de uitzending van het eerste deel van de TV-serie. Is het de moeite waard om te bekijken als je de boeken al gelezen hebt? 

Hendrik Groen en zijn medebewoners van het bejaardenhuis zijn tot hun eigen verbazing en ongenoegen oud geworden. Dat brengt andere huisvesting, ander gezelschap en fysieke ongemakken met zich mee – die langer duren voordat ze overgaan. Deze leefomstandigheden leveren een hoop chagrijn op. Meestal geventileerd aan de koffietafel, waar de dood van medebewoners, ziektes en de kwaliteit van de koffie belangrijke gespreksonderwerpen zijn.

Hendrik wordt er somber van. Gelukkig wordt hij gesteund door zijn vriend Evert en aan het einde van aflevering 1 komt er een nieuwe bewoner bij: Eefje. Dit zullen de komende afleveringen zijn strijdmakkers worden in het gevecht tegen de ouderdom. De ellende gaat niet weg, maar er zullen genoeg hilarische momenten zijn die de boel een beetje opvrolijken vermoed ik. Zo begint aflevering 1 dan ook met het tragische lot van de goudvissen van het verzorgingshuis die per ongeluk expres worden vermoord door roze koeken in het zwemwater. “Om de boel een beetje wakker te schudden”.

Omdat ik de boeken gelezen heb (zoals heel veel andere mensen, getuige de hoge plek in de bestsellerlijsten) weet ik wat er in het eerste seizoen gaat gebeuren. Maar ik ga de volgende afleveringen zeker kijken. Dat komt ook door de geweldige cast van deze serie. Kees Hulst speelt Hendrik zelf. Andre van Duin zet heel verrassend een heel geloofwaardige Evert neer en Olga Zuiderhoek neemt Eefje voor haar rekening. En het kon natuurlijk al helemaal niet meer misgaan met Martin van Waardenberg als scenarioschrijver.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is vanaf maandag 23 oktober te zien op NPO 1 om 22.20 uur. 

3 gedachten over “Gezien op TV: Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑