7 favoriete merken

Er zijn van die merken waarvan ik de producten bijna altijd mooi, degelijk en eigenlijk niet te ontwijken vind. De zogenaamde must-haves, waarvoor je maar moeilijk je portemonnaie dicht kan houden en dus de marketingstrategie gelukt is. Lezers onder jullie die niet merkgevoelig, geen makkelijk doelwit van marketing of gewoon niks geven om leuke spullen, gelieve hier af te haken. Deze post is niet voor jullie. Ik neem de merken even met de rest van ons door in een top 7.

1) Apple

appleNooit haal ik het weer in mijn hoofd om een laptop aan te schaffen met het verfoeilijke W-woord systeem. Ook tablets van het concurrerende merk beleefden een ultra-korte vakantie in ons huishouden. Wat een draken vergeleken bij de soepel lopende en vooral begrijpelijk te bedienen Apple-apparatuur. Het is gewoon goed, degelijk en mooi. O ja, en ook heel erg duur. Helaas.

2) Fitbit

fitbitMinder duur dan de producten van Apple zijn de fitbitjes: de fitnesstrackers die zich vermommen als horloge. Nog steeds weerhoudt de prettige app en de mooie horloges mij ervan om een Apple Watch te kopen. En dan moet je van goede huize komen! Ik deed ervaring op met verschillende fitbitjes en de Charge 2 en Alta HR zijn permanent onderdeel van mijn collectie geworden. Beide met de nodige bandjes natuurlijk. Nu ga ik sparen voor een fitbit-weegschaal. Een uitgebreidere review volgt als die binnen is.

3) Crumpler

crumplerHet ultieme tassenmerk met hun unieke chicken tex materiaal (wat dat ook moge betekenen). Het zijn goede, onverwoestbare tassen die er ook nog goed uitzien. Ook hier betaal je weer een prijsje, dat wel. De marketing van dit merk bevalt mij wel. Vooral de leuke namen van de tassen: the innocent bystander, the dentists wife en dinky di zijn enkele voorbeelden hiervan. Een goede tweede op tassengebied is Kipling en een betaalbare derde zijn de neplederen tassen van enrico benetti. Voor als het geld ff op is.

4) Philips

Misschien een beetje raar in dit rijtje, maar ik hoef dus echt geen televisie van een ander merk dan Philips. Dit huishouden heeft al 25 jaar geen ander merk als familiebeeldbuis. Samsung vind ik echt niet kunnen en sony te ingewikkeld. Ik weet nu hoe zo’n Philips werkt en wil niks anders. Gelukkig gaan ze nooit kapot. Bijna nooit.

5) Esprit

espritDe afdeling kleding is een lastige. Vaak bestel ik online en houd mij aan de merken Miss Etam, Paprika, Only, Cassis en een enkele Canda van C&A. Maar Esprit is wel een van mijn favorieten. Je moet er echter wel het juiste figuur en leeftijd voor hebben *slik*.  Horloges van Esprit zijn ook erg mooi. Zie ook het volgende punt.

6) Swatch

swatchStel, ik zou nog horloges dragen (zie Fitbit) dan waren ze van Swatch. Hoewel die van Fossil ook erg mooi zijn. Als ik de collectie horloges van Swatch bekijk, bekruipt mij altijd wel een soort van besluiteloosheid: het zijn er zo veel! Ik kan dan niet kiezen.

7) Moleskine

moleskineIn de papierafdeling is Moleskine wel een merk waarvan de marketing gelukt is. Ik word altijd zeer hebberig van alle leuke schriftjes. Maar als puntje bij paaltje komt dan schrijf ik nooit in die schriftjes en liggen ze te verstoffen.

2 gedachten over “7 favoriete merken

Voeg uw reactie toe

  1. Ik zweer het juist bij Samsung… tv’s, telefoon, tablet… ik heb het allemaal van Samsung en tot op heden heb ik nooit problemen ermee gehad. Ik vind de instellingen/bediening lekker overzichtelijk en ook hun klantenservice is top!

    Leuk hoe iedereen zo kan verschillen qua voorkeur 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑