Nieuwe Agenda

Elk jaar sta ik voor een moeilijke beslissing: zal ik een nieuwe agenda kopen of gewoon digitaal blijven? Ik heb namelijk een zwak voor agenda’s, opschrijfboekjes, schriften en pennen. Een app op de telefoon is praktischer, maar lang zo leuk niet en, nog belangrijker: na verloop van tijd zie je er niks meer van terug.

Kiezen

Het uitkiezen van een nieuwe agenda was de afgelopen dertig jaar geen sinecure. Al in september keek ik ernaar uit: de grote voorraad nieuwe agenda’s bij de V&D. Zal het een losbladige worden? Een A5 formaat met harde kaft of toch maar de kleine handige Brepols of Ryam? Een speciale agenda met een thema kan ook nog.
Na de Brepols vergezelde de mooie lederen Filofax personal mij een aantal jaren naar het werk. Een prachtig ding, maar wel een beetje lomp en zwaar. De werktas was direct vol. Maar dit was wel een agenda die alles had: verschillende tabjes, soorten papier, opbergmapjes, een liniaaltje…
Daarna probeerde ik het nog even met de exemplaren van Moleskine. Die vind ik echter dodelijk saai. Echt geen bal aan. Gelukkig is de laatste ten prooi gevallen aan een omgestoten kop koffie. De agenda’s van paper blanks zijn ook saai, maar die hebben weer hele fraaie kaften. Ook erg verleidelijk.

Tijdcapsule

Stapels oude agenda’s van de middelbare school, de studie en de eerste vijfentwintig werkjaren liggen op mijn zolder netjes in een doos om ooit weer eens bekeken te worden. Veel van deze agenda’s was is alweer vergeten. Het is erg leuk om ze nog eens door te kijken en te zien wat ik in 1988 deed of in 2003. Dat is direct een van de grote nadelen van een digitale agenda: op een gegeven moment ben je het kwijt. Zeker als je van baan wisselt en je niet meer bij je agenda van het werk kan. Maar ik heb ze lekker (bijna) allemaal nog. En wat ik er allemaal in terugvind! Reisschema’s, treinkaarten, restaurantbonnetjes, vervelende vergaderingen, piketdienst- en andere roosters, lastige werkgroepen, leuke uitjes. Het is alsof je een tijdcapsule uitgraaft. En dat mis je dus allemaal in het digitale tijdperk. Dus daarom: ik ga weer aan de papieren agenda. Zo heb ik in 2035 ook nog niets leuks te bekijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuwe agenda

En ten slotte: de nieuwe agenda voor 2018. Welke is het geworden? Ik heb niet zo lang hoeven zoeken, want ik had hem vorig jaar al gezien. En al twijfelend toch laten liggen. Maar nu heb ik hem dan toch gekocht: de Zusss agenda. Het is een losbladige, die over een aantal jaren weer dienst kan doen als tijdcapsule.

 

 

4 gedachten over “Nieuwe Agenda

Voeg uw reactie toe

  1. Ja als je een zolder hebt…. prachtig materiaal voor de genealoog, by the way ik heb een MOLESKINE haha doodsaai ben ik maar wel lekker soepel kaftje

    Liked by 1 persoon

  2. Ziet er uit als een leuke agenda met leuke zinnetjes en quotes. Zelf vind ik een ringband niet zo fijn met het schrijven. Ik ben ook op zoek gegaan naar een nieuwe agenda en bij mij is het de Vrolijk business agenda geworden. Lekker praktisch ook 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑