De inhoud van mijn koelkast

Het is komkommertijd. Ik draag hieraan mijn steentje bij met dit komkommerblogje over de inhoud van mijn koelkast. Omdat ik toch (net doe alsof) niks beters te doen heb. Wat is er zoal te smikkelen in dit huishouden? Is het een nachtelijke excursie waard om deze koelkast te inspecteren op lekkers? Dat valt tegen… zoals wel meer in dit huishouden laat ook het voorraadbeheer in de koelsector te wensen over. 

We hebben een vrij ruime koelkast voor twee personen, maar deze blijkt toch regelmatig te klein. Stapelen is het devies. Waardoor er regelmatig iets omtuimelt dat de glazen platen een ietsje minder smetteloos achterlaat. Maar dat mag de pret niet drukken – ik ben vrij tevreden over deze koelkast. Een inbouwexemplaar dat bij onze veel te dure keuken hoort. De inhoud van onze koelkast varieert naar gelang we een periode van gezond eten doormaken of niet. Vlaaien treffen we al een lange tijd niet aan in onze fridge. Wel veel Optimel. Heel veel Optimel….

Ik neem de items van de schappen van boven tot onder met jullie door.

Schap 1

Bovenaan staan meestal de zaken die we niet zo vaak gebruiken (en die we daardoor ook vergeten omdat je daar het minste zicht op hebt). Hier treffen we de potjes aan met tafelzuur, augurken, allerhande currypasta’s, de verschillende soorten  mosterd (inclusief de miskopen die niet worden opgemaakt) en de mayo. Soms zet Echtgenoot hier per ongeluk iets neer dat we wel regelmatig gebruiken – zoals jam of koffiemelk. Dit kan dan bij ontdekking een aantal maanden later direct de vuilnisbak in.

schap 1

Schap 2

Een verdiepinkje lager zien we de barbequesaus opdoemen. Ook staat hier een pot met gegrilde paprika, waarvan ik niet weet hoe oud hij is en waarvan ik ook niet weet hoe ik eraan kom en wat ik ermee moet. Ik laat deze dus maar staan. Verder zie je suikerloze en vetloze kwarkjes van het Scandinavische soort en potten met snackkomkommers en kerstomaatjes. Teckeltje Nora is hier dol op.

schap 2

Schap 3

Kijken we nog een verdiepinkje lager dan zien wij de tegenhanger van de Scandinavische kwarkjes, namelijk de chocolademousse van Almhof. We moeten tenslotte natuurlijk niet overdrijven met dat gezond doen. Erachter staat het chocoladedessert van Alpro. Rechtsachter staat een verzameling in verschillende staat van appetijtelijkheid verkerende potten jam. De meest verdachte exemplaren heb ik weggegooid bij de opruimactie. Deze vier zijn er nog over. Het zijn twee halvajammen, een lange pot met een granaatappelsmeerseltje (bleh, zuur) en een wannabe marmelade van de Jumbo.

schap 3

Schap 4

Daaronder prijkt onze altijd welgevulde belegtoren, met altijd een grote voorraad kaas. Ook voor de teckeltjes. En voor het vrouwtje natuurlijk. Echtgenoot lust geen kaas. Alleen pindakaas, die in grote getale en variatie is te vinden in een keukenkastje. Optimel drinkyoghurt hebben we altijd op voorraad en deze was nu in de aanbieding, dus vandaar twee pakken.

Schap 4

Groentelades

De groentenlades verkeren nu voor de verandering in een acceptabele staat. Ik heb venkel gekocht voor een pastamaaltijd en een bak met aadappelpuree voor in de magnetron tref je hier ook vaak aan. In de rechterla liggen nog twee kuipjes met becel met een apart smaakje (avocado en walnoot).

groentelades

Koelkastdeur

IMG_1484Helemaal bovenaan vind je twee botervlootachtige vakjes met vaak vergeten zakjes geraspte kaas (vaak blauw of groen van kleur) en boter. Daaronder staan dressings, ketchup en de koffiemelk. Daarna belanden we op ons exotische culinaire plankje met mierikswortelpasta, zwarte olijven, sambal, pesto en limoensap. Altijd checken voor schimmel voor gebruik. Daaronder staan de flessen drinken. Altijd light. Geen alcohol. Saai he.

Nog meer komkommerblogjes lezen? Check de tag #30dagblogchallengeNL waarin je onder andere de inhoud van mijn tas tegenkomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑