Limited Edition

Het is een gezamenlijke afwijking van mijzelf en Echtgenoot: wij zijn er altijd als de kippen bij als er van het een of ander een zogenaamde ‘Limited Edition’ verkrijgbaar is. Nieuwe productvarianten moeten we toch ook altijd even testen. Gewoon kan altijd nog… Wat is er de afgelopen tijd zoal opgevallen in de supermarkt? En… smaakte het?

Ik ontdekte een nieuwe soort kaas van Maaslander: Kruid en Pit. Het duurde een tijdje voordat ik het in een van de vier supermarkten die ons dorp rijk is aantrof. Bij de Emte lag het ineens in het schap. De kaas is er in de volgende smaken: rucola & fenegriek, Chili, dragon & lijnzaad en Rozemarijn & pompoenpit. De marketingfilosofie is weer erg vermakelijk: “Voor diegene die graag hun boterham verrijken met lekkere verse ingrediënten, maar hier geen tijd voor hebben, komt Maaslander nu met ‘Kruid & Pit’.” (1) Maar hier geen tijd voor hebben? huh? Er zitten 6 plakjes van dit kaaswonder in de verpakking. Ik vind ze niet echt geweldig. De aparte smaak die ik verwachtte proefde ik niet echt (bij de rucolavariant) in dit slappe laffe plakje. Niet voor herhaling vatbaar dus.

Waar je me wel een plezier mee kan doen is de nieuwe smaak van het Almhof Hoekje: Venetië. Lekkere pistacheyoghurt met nootjes erbij.Weer even de marketeer aan het woord: “Elk Hoekje bevat een aparte smaakkamer boordevol het lekkerste fruit of crunchy chocolade. Zo kan je je Hoekje helemaal op je eigen manier eten… Slim hè?” (2) Je kan de yorghurtmengers van Almhof ook via Facebook laten weten hoe jij graag je hoekje opeet. Tuurlijk joh….
Hoewel deze yoghurtvariatie in een afgepaste hoeveelheid van 150 gram wordt aangeboden, levert het toch al gauw veel te veel calorieën op, helaas. Gelukkig hebben we altijd nog Optimel, die wel elk jaargetijde met nieuwe smaakvarianten op de proppen komt, seizoensvarianties genoemd. (3) Nu staat de zomervariant ananas/guave in de koelkast. Meestal vind ik Optimel niet te eten, dus ik ben benieuwd of het nu meevalt.

Op het crackervlak ontdekte ik een nieuwe van Zonnatura: pitten&zaden. Deze is erg lekker, vooral met een zuivelspreadje erop en tuinkers eroverheen. Je hebt alleen zo weer honger, want het is nogal lichtgewicht. En duur.

Het zoete smeerbare broodbeleg is ook onderwerp van de fantasie van productontwikkelaars. Wat dacht je van het smeerseltje dat wordt verkocht onder de naam “blije boterham”. Ik ontdekte een kokos en een stroopwafelvariant. En ik zie op de website – http://www.blijeboterham.nl – nog een paar aantrekkelijke smaken staan! “Wij willen ontbijten weer leuk maken met verrassende en lekkere smaken boterhampasta. Zodat uw kinderen goed ontbijten en zo weer klaar zijn voor een nieuwe dag!”  Hoezo, was ontbijten niet meer leuk dan? En waarom voor mijn kinderen? Welke kinderen?

Afgelopen week spotten wij ook een nieuwe limited edition van Fanta Zero: Aardbei/kiwi. Ik proef geen van beide vruchten. Niet verkeerd, maar ook niet geweldig. Verder struikelde Echtgenoot per ongeluk over nieuwe smaken van de mini Magnums: eentje die de naam Mauritshuiscollection heeft meegekregen (wit met nootjes – erg lekker) en eentje met pindakaassmaak. Er schijnt ook een kokos in omloop te zijn, dus daar moeten we nog achteraan.

Van Cruesli is er ook regelmatig een Limited Edition. Ik proefde de cappucino en wist direct weer waarom ik dit soort spul nooit eet: wat een suiker! en die smaak: mwah. Dat laatste geldt niet voor weer een lekkere speciale variant uit de fabrieken van Mars: witte snickers. Die is lekker, net als de almondmarsen die bijna nergens te krijgen zijn.

Ook bierbrouwerijen smaaktesten wat af. De radlervarianten vliegen je om de oren. De enige waarin ik interesse zou hebben zijn die van Hertog Jan: Bastaard. Die zijn er in de smaken ‘appel en citroengras’ en ‘gember en citroen’.

Uiteraard zijn dit nog lang niet alle limited editions en speciale nieuwe smaken die ik tegenkwam. Wordt vervolgd. 

1 http://www.maaslander.nl/kp-chili-dragon-lijnzaad/
2 http://www.almhof.nl/onze-producten/hoekje/
3 https://www.optimel.nl/producten/ons-assortiment/variaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑