Keukenverlichting

Een beetje licht in de keuken. Zodat je bij het afgieten van de aardappels niet naast de gootsteen mikt bijvoorbeeld. Zoals vroeger, toen we nog gewoon een enorme tl-buis hadden hangen. Na de verbouwing van de keuken verrichten we onze kookpogingen echter bij het gezellige sfeerlicht van de afzuigkap. Bij gebrek aan beter. Hoe komt dat zo, en wat is de oplossing?

Behekst

nieuwe-keuken9
Griezelige keukenlamp

Vanaf het moment dat een aantal jaren geleden onze keuken geïnstalleerd werd verklaard, kampen wij met een behekste keukenverlichting. Wat is het geval? Zodra wij onze keukenlampjes de vrije hand geven, gaan ze op het meest onhandige moment feestvieren. Ze gaan ineens uit, en dan weer spontaan aan, of brengen een gezellige afwisseling aan in de snelheid waarmee ze deze variatie aan licht aan ons presenteren. Dimmmm uit, dimmmm aan. Ongetwijfeld weten de geoefende doe-het-zelvers en klussers onder jullie wat er aan de hand kan zijn, maar wij tasten letterlijk in het duister.

Maar wij laten ons niet in de luren leggen door een stel flutlampjes natuurlijk. Wij nemen onze maatregelen, in de vorm van een click-aan-click-uit stopcontact met bijbehorend afstandsbedieninkje. Waarbij uit echt uit is en de lampjes niet op een onbewaakt ogenblik naar eigen inzicht kunnen gaan branden. De stekker kunnen wij er namelijk niet gewoon uittrekken omdat het stopcontact netjes op een schier onbereikbare plek is weggewerkt door de (niet zo vakkundig gebleken) installateurs van onze nieuwe keuken. Met dit systeem kunnen we ze naar believen aan en uit doen.

Enfin, nu zijn de recalcitrante lichtpunten echt uit. En zijn dat de afgelopen jaren ook echt gebleven. Ik heb er dus helemaal niks aan tijdens mijn kritische kookmomenten. Dat zat mij dwars.

Eurekamomentje

Een paar weken terug scharrelde ik per ongeluk in het Kruidvat wat in het rond tussen de rotzooi die ze daar verkopen. En wat zag mijn oog ineens? LEDSTRIPS!!! Ze waren een tientje per meter, zelfklevend en ze hadden een compartimentje voor de batterijen (weer thuis zag ik dat er maar liefst vier in moesten) en een bewegingssensor, zodat ze aanfloepen als ik eraan kom. Geweldig leek mij dat! En dat was het ook in de week dat de batterijen het volhielden. Langzaam werd de intensiteit van de ledstrips zoveel minder dat ik weer bijna in het duister mijn boterhammetjes smeerde.

Tijd voor een rondgang langs de webwinkels om eens te kijken naar alternatieven. Daar zag ik dat er ook van die strips zijn die je gewoon op het lichtnet aansluit (ja, weet ik veel….)

Voor 32 euro kocht ik bij de Bol een warm witte ledstrip van 5 meter die ook nog waterproof zou zijn. Plak, plak, plak en voila! Een verlichte keuken! Nadeeltje: de ledstrip weigert om zich fatsoenlijk naar de hoeken van mijn keukenkastjes te plooien. Daar beginnen ze dus nu alweer los te laten. Benieuwd hoe lang deze keukenverlichting onze residentie opsiert… maar vooralsnog geniet ik nog even van het licht. Hopelijk langer dan een week.

2e908757-58a5-4561-818a-bd2ff438b8d2

3 gedachten over “Keukenverlichting

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑