Vervelende Verkoudheid

Mijn fitbit heeft het rustig vandaag. Ik ben – alweer – snipverkouden. En ik had nog zo gezegd: ik ben nooit ziek! Maar wel snipverkouden dus. Zoals zo veel mensen kennelijk, die elkaar lekker besmetten in het openbaar vervoer bijvoorbeeld. Deze blogpost is geschreven met de nodige onderbrekingen in de vorm van genies, geproest en gerochel. Ik hoop dat je er niks van oppikt.

Griep of verkouden?

Hoe weet je nou of je griep hebt of verkouden bent? Om te beginnen zijn er bij verkoudheid of griep verschillende virussen in het spel: het rhinovirus en het influenzavirus. Het verschil is moeilijk te zien aan de buitenkant van het slachtoffer. Wel te voelen voor de zieke zelf: als je griep hebt, dan zijn de symptomen hefiger en heb je bijvoorbeeld ook spierpijn en zijn de vermoeidheidsklachten sterker. Aangezien ik nooit een griepprik haal, weet ik niet zeker wat er aan de hand is. Maar ik vermoed verkoudheid. En laat je van verkoudheid nou ook behoorlijk beroerd kunnen worden! Ik hoef alleen maar de denken aan de bekende voorhoofdholteonsteking waar mijn hoofd een abonnement op schijnt te hebben in december en januari.

Middeltjes

Maar hulp is nabij. De kruidvatschappen liggen momenteel vol met middeltjes die beloven snel je klachten te verminderen of zelfs genezen. Het reclameblok voor het journaal zat er vol mee gisteravond. Genoeg inspiratie dus.

Verreweg de lekkerste, maar ook de slechtste en minst werkende is natuurlijk de alom bekende STOPHOEST. Wat een lekker snoepje als je verkouden bent! En laat Echtgenoot er nou net een grote zak van in zijn kerstpakket aantreffen.

Een ander probaat middeltje om de nachtelijke hoest te verminderen zijn strepsils. Daar bestaat teminste ook nog een suikervrije variant van. Hoestdrankjes vind ik meestal vies en ze helpen voor geen meter.

Aangezien lang geleden al bleek dat ik immuun ben voor paracetamol (ik kan net zo goed smarties naar binnen werken) slik ik maar ibuprofen. Van die capsules met dat vloeibare spul erin. Werkt lekker snel.

De requisiet die je nog het meest nodig hebt is: de ZAKDOEK. Als je steeds weer dezelfde zakdoek gebruikt (of dit nu een papieren of een stoffen exemplaar is) je weet zeker dat je je omgeving extra blootstelt aan je virussen. Wat je krijgt dit steeds weer aan je handen, die vervolgens weer dingen vastpakken die anderen ook gebruiken. Dus ik weet zeker dat Echtgenoot binnenkort aan de beurt is. Er is eigenlijk sowieso geen ontsnappen aan, zeker niet in het eerder genoemde openbaar vervoer. En wat dacht je van de gevaren van een schoolgebouw? Waar ik toevallig werk…

Ziek melden

Als je – zoals ik – op je werk wordt verwacht, dan mag je zieke hoofd zich breken over de vraag of je ziek genoeg bent om je af te melden. Degenen onder jullie met een groot arbeidsethos (of die zich thuis te erg vervelen) nemen koste wat het kost achter hun bureau plaats. Toetsenborden, beeldschermen, muizen, nietmachines, deurklinken en koffie-apparaatknopjes achterlatend met een ongezonde portie van jouw verkoudheidsvirus. En bedankt. Als ik ook ergens een hekel aan heb, is het van die niezende en luid hoestende collega’s. Ga in Godsnaam in je bed liggen!!!

Maar, ik heb er zelf ook altijd grote moeite mee om mij ziek te melden en maakte mij in het verleden dan ook meerdere malen schuldig aan bovenvermelde misdaden. Tegenwoordig kies ik toch vaker voor mijn gezondheid en dat van mijn collega’s. Maar goed, soms moet je wel. Zucht. Rochel.

5 gedachten over “Vervelende Verkoudheid

Voeg uw reactie toe

  1. Bah! Beterschap! Ik ben de hele kerstvakantie ziek geweest (griep). En daarna ook nog. Na een week weer het vrouwtje te zijn geweest, nu ook snipverkouden. Lang leve een dochter die naar de opvang gaat en een schoolgaande dochter 😉
    Hoop dat je gauw de oude weer bent!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑