Nieuwste Netflixseries

Televisie kijken doen wij bijna helemaal niet meer, het journaal, dwdd en een enkele documentaire uitgezonderd. Ook DVD’s slepen wij niet meer zo talrijk naar binnen als voorheen. Hoe komt dat? Nou heel simpel: wij kijken “on demand”: Netflix!! Daar staan heel veel goede series, films en documentaires op.  Maar hoe kom je en nou achter wat de moeite waard is en wat je gerust links kan laten liggen? Hierbij een lijstje met series die wij de moeite waard vonden.

Een tijdje terug schreef ik al twee blogposts over series die ik goed vond: mijn TV-serie ABC, deel 1 en deel 2. Hierin noem ik de greatest hits, waaronder ook Netflixseries. Hieronder komen series aan bod die niet in deze overzichten staan en die ik sindsdien ontdekte, met de trailer erbij.

River

Een hallucinerende politieagent aan lager wal. Zijn partner wordt vermoord en hij onderzoekt hoe dat kwam. Prachtige jaren 80 muziek van – wie kent ze niet – The Nolan Sisters. De hoofdrol wordt gespeeld door de vader van een van mijn favoriete Zweedse acteurs Alexander Skarsgård (True Blood).

Stranger Things

Een jongen verdwijnt naar… ja waarnaar toe eigenlijk? Zijn moeder, een politieagent en zijn vriendenclubje moet daarachter zien te komen. Speelt in de jaren tachtig. De serie is erg spannend. Science Fiction, maar niet op een irritante ongeloofwaardige manier.

Marcella

Haar huwelijk is net voorbij en ze gaat na 12 jaar weer aan het werk als rechercheur in Londen. Is de seriemoordenaar die ze ooit opspoorde ook weer terug? Deze serie grijpt je bij de keel. Alleen al het begin van het eerste deel: een vrouw (later blijkt een politieagente) wordt bebloed wakker. Wat is er gebeurd? Er vallen onverklaarbare doden in haar omgeving. Haar man heeft haar verlaten en daar is zij heel erg boos over. Zijn vriendin blijkt ook vermoord te zijn en het komt Marcella allemaal wel ergens bekend voor.

Happy Valley

Weer een mooie Britse detective over mensen in een plattelandsdorpje die elkaar naar het leven staan. En de eenzame politievrouw die het allemaal mag oplossen. Catherine is het hoofd van een politiekorps in de valleien van Yorkshire en heeft een ongemakkelijk persoonlijk leven. Er wordt er een meisje ontvoerd, de dochter van een zakenman. Als kijker weet je vanaf het eerste moment wie de daders zijn en hoe de vork in de steel zit. Alleen ook bij de ontvoerders gaat het nodige mis. Catherine krijgt ondertussen stukje bij beetje in de gaten wat er speelt en wordt steeds persoonlijker in de zaak getrokken.

Case

Het blijkt dat ze in IJsland ook series maken a la lumiere crime. Dat ontdekten toen we per toeval deze serie probeerden. Mensen met onuitspreekbare namen verwikkelen zich in onderlinge intriges rond de zelfmoord van een jong meisje. Of was het geen zelfmoord? De hoofdrollen worden vertolkt door Magnús Jónsson, Steinunn Ólína Þorsteinsdóttir, en Jóhanna Vigdís Arnardóttir. Dus. Ik heb geen trailer van Case kunnen vinden helaas.

Paranoid

Weer een goede Britse politieserie. Op een speelplaats zijn moeders en kinderen vrolijk aan het spelen, tot er een man in een hoody komt aanlopen. Hij steekt een moeder neer die met haar zoon aan het schommelen was. De neergestoken moeder blijkt een plaatselijke huisarts te zijn en niemand heeft enig idee waarom juist zij werd aangevallen. De politie krijgt anonieme aanwijzingen, ze worden gevolgd en iemand doet zich voor als inspecteur en ondervraagt alle getuigen. Wat is er aan de hand?

The Affair

In een resort aan de kust beginnen Noah, een tweederangsschrijver, en Alison, een gedesillusioneerde serveerster, een gevaarlijke verhouding vol verborgen verlangens. Het ene moment zie je haar perspectief en het andere moment zie je hoe jij de gebeurtenissen beleeft. De serie heeft een geweldige themesong, dat dagenlang in mijn hoofd heeft gezeten.

Black Mirror

Van een heel andere orde is de serie Black Mirror. Elke aflevering is een afgerond verhaal over de kracht en vooral macht van sociale media en moderne technologie. Wat kan daarmee zoal misgaan als je dit te ver doorvoert? Black mirror laat het zien. Een absolute aanrader. Er zijn drie seizoenen, maar per seizoen maar een paar afleveringen helaas.

Designated Survivor

Ja hoor! Hij IS er weer! Jack The Man. O nee. Niet Jack Bauer dus, maar een andere rol van Kiefer Sutherland in een serie die het midden houdt tussen Homeland en House of Cards. Wat is er aan de hand? Tom Kirkman (gespeeld door Kiefer Sutherland) zit onderuit gezakt in zijn trainingspak te kijken naar de speech van de President van de Verenigde Staten tijdens de State of the Union. Opeens valt de televisie uit en wordt de minister in allerijl weggesleept door een batterij aan beveiligers. Toch werpt hij nog een blik op het raam en ziet Washington in brand staan. Er is een aanslag gepleegd en het voltallige kabinet is om het leven gekomen. En wie is er dan aan de macht? De Designated Survivor. Hij dus. Een spannende serie (want er gaat natuurlijk van alles fout) waarbij ik toch elke keer een split screen en een aftellende digitale klok a la 24 verwacht….

Op mijn lijstje om nog te kijken:

 • the crown
 • 3%
 • the good wife
 • the 100

Update

In december is er een groot aantal Scandinavische series aan Netflix toegevoegd, zoals:

 • Occupied
 • Trapped
 • Norskov
 • Acquitted
 • Thicker than water
 • Mammon
 • Modus
 • Tellus

Weten jullie nog goede series op Netflix?

2 gedachten over “Nieuwste Netflixseries

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑