Leuke webshops

Ik kom eigenlijk nooit meer in de stad om eens uitgebreid te winkelen. Tegenwoordig spendeer ik mijn winkelscharreltijd in webshops. De meeste tijd verlummel ik op bol.com, wehkamp.nl, fonq.nl, missetam.nl en coolblue.nl. Die winkels bespreek ik niet, want die kent iedereen wel. Er zijn er nog veel meer andere leuke webshops voor de hebberige koopster. Een – per definitie niet volledige – greep uit het aanbod.

Meestal stroop ik de webwinkels af naar kleding en boeken, maar ik wil ook wel eens door de hebbedingetjes en speledingetjes struinen. Wat zijn dat dan? Dat is persoonlijk natuurlijk, maar ik vind vooral items als notitieblokjes, pennen, horloges, tassen in allerlei verschijningsvormen, etuitjes, klokken, lampen, gekke dingen voor het interieur (design heet dat geloof ik), sjaaltjes etc. etc. Ik koop bijna nooit sieraden, dus ook niet online. Hieronder vind je webshops waar je kan vinden:

  1. damesspulletjes, tassen en schrijfwaren
  2. huisdecoratie en kadootjes
  3. teckelspullen en dierenwinkels

Damesspulletjes, tassen en schrijfwaren

Stip en Bloem : hier vind je allerlei leuks om zaken op te bergen en mee te nemen zoals tassen, etuitjes, leuke blikjes, zakdoekhoesjes (!), toilettasjes, portemonnaies, lipbalmpjes etc. etc. Dus eigenlijk alles wat een dame nodig heeft als zij op reis gaat.

schermafdruk-2016-12-04-13-07-39

Voor de liefhebster geef ik hier nog even mijn overzicht van tassenwebshops. Niemand kan zonder tenslotte.

Notitieblokken gebruik ik helemaal niet meer, en dat heb ik ook nooit intensief gedaan. Maar wat zijn ze toch altijd verleidelijk om te kopen! Bij Bruna en vroeger de V&D moest ik altijd even kijken. Online kan ik mijn hart ophalen op 24papershop, fonq en paperblanks.

iPad- en iPhonecovers vind ik ook erg interessante items om online te bekijken (in de winkel kan je die ook nauwelijks vinden). Een leuke collectie is te zien op Sleevy.

Huisdecoratie en kadootjes

Meestal zijn de dingetjes voor in huis nou niet direct de meest voor de hand liggende en meest noodzakelijke items waar je niet zonder kunt leven. In tegendeel. Maar dit zijn wel de leukste dingen om te bekijken. In deze categorie is Fonq heer en meester (ook voor alle Moleskineproducten), maar ook de sites van vtwonen en van riviera maison zijn leuk.

Hieronder noem ik enkele online plekken die in meer of mindere mate de moeite waard zijn om een kijkje te nemen:

Fanthome : een Belgische site volgens mij. At Fanthome you’ll find a lot of special gifts, products you will not find in supermarkets, things to decorate your home and to give your children a wonderful time.”
Hier vind je veel speledingetjes voor de kinderen (als je die hebt – ik heb die niet, dus ik sla dit over). De rubrieken “living” en “lifestyle” bevatten heel veel leuke hebbedingetjes.

schermafdruk-2016-12-04-13-24-04Loulechien : Schattig vormgegeven winkel voor drukke gezinnen die snel via internet de benodigde huisraad met een  knipoog wil scoren. Dat is de indruk die deze webshop bij mij achterlaat. Erg leuke spulletjes allemaal in alle rubrieken die je je op huishoudelijk gebied kan wensen.

schermafdruk-2016-12-04-13-30-56Allesinwonderland : een webshop met allerhande artikelen op het gebied van hip, retro en design. Nou, wat wil je nog meer op shopsnuffelgebied? Zelfs met een complete rubriek met “hippe sokken”, zowel voor dames als voor heren. Je kan zoeken op productsoort en op merk. Dus, als je op zoek bent naar een “diabolo glow in the dark”: hier moet je zijn…
Hier zag ik ook een leuke collectie lampen in alle soorten en maten. De maten van de vloerlamp waarin ik eventueel geïnteresseerd was, stonden er niet bij. Als je niet weet hoe hoog een lamp is, ga je die natuurlijk niet kopen!

newlifestyle : een webwinkel met “natuurlijke en landelijke” woonaccessoires, zoals geweien, kruiken, vachten, kaarsen, ornamenten enz. Geen grote winkel, maar wel een leuke als je op zoek bent naar een tros dennenappels of een bosje lavendel die op een kunstige (en dure) manier zijn geprepareerd. Geen verzendkosten boven de 100 euro. Geen probleem, met de prijzen in deze webshop.

Verwenjehuis, “woonaccessoires waar je blij van wordt”, aldus de website. Allerlei spullekes zijn te koop in de volgende categorieën: verwen je huis, verwen je kids, doe het zelf, verwenkadootjes, nieuw, kerst, sale en merken. Ik ben maar eens in de rubriek verwenkadootjes gaan kijken. Ik zie in eerste instantie een heleboel vazen aan mij voorbijtrekken. Dan zie ik nog tandendoosjes en een duweekhoorn en een hoop knuffels. Als je dat leuk vind, dan word je hier blij van. Ik vind het niet top.

De Vogelbeschermingwebshop en de winkel van Natuurmonumenten zijn ook de moeite waard om te bezoeken. Wie wil er nou geen muursticker van een Berkenboom?

Teckelspullen en dierenwinkels

Uiteraard bouw ik als teckelvrouwtje een collectie aan websites op waar je leuke teckelitems voor het vrouwtje en voor de teckel zelf kan scoren. Ze staan op mijn pagina teckellinks, maar voor de volledigheid hier ook een overzicht:

En om helemaal volledig te zijn, hieronder een opsomming van mijn favoriete online dierenwinkels:

  • De Avonturia webshop : hier kan je niet alleen meer dan 500 halsbanden en lijnen voor je hond vinden, maar ook onze 25+ vogels hebben rijkelijk geprofiteerd van de uitgebreide collectie aan stokken, volieres en onze absolute favoriet: poop-off. Heel uitgebreid assortiment. Het is wel jammer dat het niet mogelijk is een verlanglijstje te maken.
  • Zooplus : goedkoop en vooral veel snackjes en speeltjes. Ook hebben ze zowel de puppiatuigjes als de K9-tuigjes. Ze hebben ook een mooi hondenhok, dat Nora nog op haar verlanglijstje heeft staan. En…ze hebben een app…..heel handig.
  • Discount4pets : hier ook een uitgebreid assortiment, ook met het voer dat Nora krijgt (Renske). Ze leveren snel, maar niet met TNT, maar met NPD. Dus wanneer je pakketje precies wordt bezorgd blijft onbekend. En een groot voordeel is dat je een verlanglijstje kan aanleggen. Alternatief is Topdierenshop.
  • PetsPlace : dat is de webwinkel van de Boerenbond, waarvan de dierenwinkels zijn omgebouwd tot Petsplace XL in ons geval. Die ‘XL’ valt een beetje tegen. Er staat – behalve hondenvoer – niet echt veel in de winkel. Voordeel is dat je je bestelling gratis kan laten bezorgen bij deze winkel.
  • De webshop van HappyHouse. Hier zijn hele mooie houten en rieten manden te vinden, mooie leren halsbanden en riemen en stoeltjes. Het is alleen allemaal een beetje duur. Het gaat hier dan ook om ‘dog lifestyle’ in plaats van om gewone hondenspullekes.

Hebben jullie tips voor leuke webshops? Laat het hier aan mij (en andere lezers) weten! Doen we er allemaal ons voordeel mee…

5 gedachten over “Leuke webshops

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑