Cold turkey

Vorige maand gaf ik veel te veel geld uit aan dingen die ik heel erg noodzakelijk vond, maar ook weer niet echt nodig waren. Dus besloot ik deze maand maar eens te proberen helemaal niks te kopen. Ik kan nu alvast verklappen: het is niet helemaal gelukt. Of helemaal niet eigenlijk. En we moeten nog een paar weken voordat de salarissen de rekeningen van rood naar zwart doen kleuren. Wat ging er mis?

Ik was goed op weg. Tot halverwege de maand, hield ik mijn uitgaven beperkt tot een paar drinkglazen en een klein pennetje met mijn naam erop dat ik bij de Bruna van het station Breda vond (kon ik niks aan doen – ik had vertraging). O ja, en er ging nog een klein literair juweeltje mee voor mijn verzameling. Maar dat was maar een paar euro.

Toen ik een hoogstnoodzakelijke bestelling plaatste voor inderdentale pasta en een oplaadkabeltje zwichtte ik ongemerkt voor de nieuwe Beck. Voor het gezamenlijke psychische welbevinden tijdens onze vrije tijd, zal ik maar zeggen. De kadokaart van 50 euro voor de bol.com heb ik nog niet verzilverd. Dat vind ik nog wel knap van mezelf.

Natuurlijk zag ik allerlei leuke dingetjes voorbij komen, die ik allemaal niet gekocht heb:

  • Voorraadpotten, een kussen en meer bij elkaar passende spulletjes met een leuk vintage patroontje. Bij elkaar minstens 75 euro.
  • De nieuwe e-reader van Kobo. 225 euro. Ik doe nog even met mijn iPad.
  • Een leuke wekker bij Fonq.
  • Een curver pet cozy hondenmandverblijf, 72 euro in de aanbieding
  • Een leuk kastje bij de xenos.

Hieronder een greep uit mijn hebbedingenlijstje. Exclusief boeken en DVD’s!

Het ging pas mis toen ik een financieel voordeeltje kreeg, door het verkopen van de Windowsdraak (de laptop die ik voor mijn werk gebruikte). Toen ik ineens zag dat het mooie bloesje van miss etam bij de wehkamp was uitverkcoht, moest ik deze toch echt snel bestellen bij de webwinkel van deze dameskledinggrutter. En nog snel een paar andere (ze zijn gelukkig niet heel erg duur) voordat die ook weg zijn. En nog een nieuwe broek voor mijn alsmaar uitdijende derriere. Overmacht, zal ik maar zeggen.

Natuurlijk zag ik ik mijn ibooksapp ook geheel toevallig een paar interessante boeken (de papieren exemplaren die ik nog moet lezen wachten geduldig op mij in de kast, maar ibooks heb ik altijd bij me; dat is handig en praktisch!).

Maar nu stop ik weer met kopen hoor. Echt waar. Nog 13 dagen tot het volgende uitbetaalmomentje….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑