7 toetjes uit de supermarkt

Na het avondeten nuttigen Echtgenoot en ik graag zoete zuivelproducten. Wij zijn fan van bijna alle kant en klare nagerechten uit de supermarkt. Zelf maken kan wel, maar is tijdrovend. Dus, bij deze: 7  toetjes uit bakjes en potjes.

Ik vertelde in mijn blogpost over koken uit pakjes al dat ik ben opgegroeid in een Unilever-gezin. Mijn vader was marktonderzoeker bij dit concern. En op die markt waren de toetjes ruim vertegenwoordigd. Die moesten natuurlijk wel qua smaak in de gaten gehouden worden. Bij ons thuis waren Saroma (nu gemaakt door de bekende menger van zoete poeders, dr. Oetker) en Domovla (in van die màkkelijke pàkkennnnn) hele normale gerechten voor na de hoofdmaaltijd. Uiteraard werden ook de Duitse reclames nauwkeurig uitgeplozen. Duitse supermarkten excelleren in toetjes (Muller!). Kom hier maar eens om marsepeinyoghurt met maanzaad.

Maar goed, hieronder de toetjes die bij ons de koelkast bezetten en die ook in de smaak vallen bij de teckeltjes. Het hoogtepunt van de dag is als ze het restje mogen hebben. Die kijken het bakje al uit je hand voordat je goed en wel aan het lepelen bent.

Nummer 1 : Griekse yoghurt

Dit is de lekkerste yoghurt wat mij betreft, vooral gecombineerd met walnoten en honing. Helaas bevat dit goedje heel veel vet. Dat maakt het ook zo lekker waarschijnlijk. De bakjes van Elinas zijn in dit huis favoriet. Ze zijn er in de smaken honing, bramen en aardbeien. Die van Total kan me niet zo boeien. Niet toevallig is dat de gezondste keuze als je Griekse yoghurt wilt eten, want er zit geen vet in. Alleen de yoghurt Griekse stijl van Optimel is nog viezer.

Nummer 2 : Danonekwark

Lekker romig is deze kwark. Vroeger verkochten ze deze veel vaker in kleinere bakjes. Nu moet je daar goed naar zoeken. Danio heeft haar imago een flinke oppoetsbeurt gegeven. Vooral mannen met lange zwarte baarden werken dit toetje naar binnen. Zo uit de 500 ml bak. Danio zorgde ook voor een bijpassende slogan.

Bij Danio geloven we in ervoor gaan. Vol. Voor minder doen we het niet. Want ergens half voor gaan, dat gaat niet.

Nummer 3 : Brabantse bavaroise

Dit is slecht voor je. Beter dat je het maar direct weer vergeet. Kom ook niet naar een Brabantse Albert Heijn als je het ff kan vermijden. Daar verkopen ze namelijk allerlei overheerlijke toetjes uit het “Lekker Brabant”-assortiment. En met lekker bedoelen ze alhier zo zoet, dat het glazuur van je tanden spat. Gegarandeerd 500 kcal per hap. Maar lekker dat het is….

Nummer 4 : Vlaflipjes

Als het aan de teckeltjes ligt, dan eten we elke dag een vlaflipje. Deze is natuurlijk erg makkelijk zelf te maken, maar ook daar zijn we weer te gemakzuchtig voor. Er is wel een intern meningsverschil over welke de lekkerste is: die van de Mona of die van de Jumbo. Ik vind Mona iets frisser, alleen de teckeltjes vinden dat wat minder geslaagd, want deze vla zit in een nogal smal en diep bekertje. Een echte uitdaging voor de teckeltong.

Nummer 5 : Mona’s Toetje van de maand

Het kiezen van een monapudding is een precaire zaak. De pudding moet wat ons betreft fris (dus niet mierzoet) en mousse-achtig zijn. Puddingen drie drillen en trillen hoeven wij niet. Vaak zijn die vaster van structuur. De dame blanche variant is er bijvoorbeeld zo een. De laatste paar jaar zagen wij niet zo veel aantrekkelijke varianten in het schap verschijnen. Pudding met Tompoucesmaak bracht ons nog niet in verleiding. De chipolatapudding is onze favoriet.

Nummer 6 : Ijsssss

Hazelnoothapje, koffiekwartiertje, aardbeienavontuurtje, kersenkadootje, chocomomentje: Unilever weet wel hoe ze zoetigheden op de markt moet zetten. Dit zijn de namen die Hertog aan zijn heerlijke ijsbakjes voor één persoon geeft. Alleen Ben en Jerry’s zijn lekkerder. En Australian natuurlijk.
Een andere loot aan de Unileverstam is Ola. Leverancier van het beruchte pakje boter op een stokje: de magnum. Vroeger – voor het tijdperk voor het stroopwafelijs en andere ludieke varianten – was de Viennetta het summum: de langwerpige ijstaart met van die knapperige laagjes cacao fantasie ertussen.  Deze is bijna vintage geworden. Maar daarmee doe ik Echtgenoot geen plezier. Die geniet nog het meest van warme Rote Grutze (Duitse aardbeiensaus) over vanilleroomijs. Ook niet verkeerd.

Nummer 7 : Chocolademousse

Het allerlekkerste toetje heb ik voor het laatst bewaard: de CHOCOLADEMOUSSE. Wij zijn er allebei gek op. Maar de echte chocoladeliefhebber eet natuurlijk niet zomaar alles. De mousse van de Optimel of Mona komt hier niet op tafel. Nee, de enige echte lekkere mousse is die van Almhof (ook in de varianten wit, puur en hazelnoot). Maar de koffiemousse van de Jumbo is een verrassende uitzondering. Die zitten in van die handige eenpersoonsbakjes waar precies 3000 kilocalorieën in passen.

Compromis: optimel

Tsja, en dan moet je ook nog aan je gezondheid denken. Dus eten wij soms optimelletjes. En die zijn niet lekker. Eigenlijk is alle yoghurt met zoetstof niet te eten; dan consumeer ik nog liever gewone yoghurt met niks erin. Nou ja, een beetje hagelslag dan…..en als niemand kijkt ook wat nootjes 🙂

6 gedachten over “7 toetjes uit de supermarkt

Voeg uw reactie toe

  1. Ik heb zo mijn toetjesperiodes en denk dat dit samengaat met een tekort aan iets wat erin zit. Zo ben ik dol op yoghurt met honing geweest. Heb wel altijd een kloppudding in huis en nu ook spontaan zin in, thanks;)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑