Komkommertijd: wat zit er in mijn tas

Er gebeurt hier niks. He-le-maal niks. Het gebouw waarin ik normaal gesproken mijn betaalde werkzaamheden verricht is gesloten. En al was het open: alle collega’s zijn met vakantie. Hier in het dorp is het opvallend rustig, zelfs op de donderdagmarkt. Ik kan rustig om kwart over acht s’ ochtends met mijn hondjes over het fietspad lopen. Geen sterveling legt me een strobreed in de weg, waar ik normaliter moet slalommen om mijzelf en de teckeltjes in veiligheid te brengen. Kortom, het is zomervakantie. Ook in de bloggerswereld heeft de komkommertijd toegeslagen. Ik zie opvallend veel posts voorbij komen, met als onderwerp: “wat zit er in mijn tas”. Boeiend. Zo boeiend dat ik daar ook maar eens aan mee ga doen. Komen de voyeurs onder jullie (ja, geef maar toe) ook ff aan jullie trekken 🙂

Voordat ik mijn tas omkeer, een eervolle vermelding voor de bedenkster van deze komkommertijdbezigheid: haremaristeit. Zij bedacht een aantal onderwerpen waarmee bloggers deze inspriatieloze tijd kunnen doorkomen. Waarvoor hartelijk dank. Hieronder de onderwerpen. Even voor de duidelijkheid: ik ga ze niet allemaal doen hoor!

image

Hier komt ie dan: de inhoud van mijn tas

image.jpeg

Dit is de tas die ik meeneem als ik niet ga werken. De werktas is inmiddels de ‘Dentists Wife’ van Crumpler (zie mijn post de impulsaankoop). Deze vrijetijdtas is ook van Crumpler. Het is de Bellissima (niet meer te koop). Zie ook mijn post over de ideale tas.

Tot zover de tas itself. En dit zit er (op dit moment) in:

image

Nou, niets teveel gezegd dacht ik zo: boeiend. Even een toelichting, want dat hoort er ook bij. Je ziet het volgende:

 • een paraplu (als het erg wam weer is wordt die vervangen door een dopper);
 • een erg grote portemonnee, die ik eigenlijk nooit gebruik (impulsaankoop). Nu zit er wat contant geld in dat ik moet opgebruiken.
 • een pakje papieren zakdoekjes;
 • mijn crumpler etuitje (ook bellissima) met pennen, oplader (links op de foto), brillendoekjes, de onmisbare hielpleister, pijnstillers, een USB-stick, labello en omdat ik deze tas ook met langere wandelingen bij me draag: een teekverwijdertangetje.
 • 3D brillen voor mij en Echtgenoot (omdat hij nooit een tas bij zich heeft) omdat we pas naar de bioscoop zijn geweest;
 • mijn mooie nieuwe iPhone 6S (ik ben zo blij, zo blij);
 • de broodnodige leesbril met een hoesje dat er niet bij hoort, maar waar hij wel net inpast;
 • een kabeltje dat ook in mijn etuitje zat voor de powerbank, die niet op deze foto staat, omdat ik hem niet bij me had;
 • Boven naast de paraplu ligt het belangrijkste item, dat ik nooit mag vergeten: het mapje met mijn betaalpas, OV-kaart (balanskaart van het werk), ID kaart, Bonuskaart, Airmileskaart en spaarkaart van de koffietent op mijn werk. Als ik dit mapje toch vergeet, dan zit in mijn telefoonhoesje nog mijn rijbewijs en een betaalpas van een rekening waar nooit iets op staat (mijn eigen rekening dus) en mijn eigen OV-kaart.

En, voor de oplettende lezers, dit zou er eigenlijk ook in moeten zitten:

 • mijn zonnebril, maar die ben ik even kwijt;
 • de sleutelbos, maar die zit in een van de zakken van een van mijn jassen ergens. Gelukkig heb ik meerdere bossen met de huissleutel eraan.

Spullen die ik ook nog meeneem als ik ga werken (en dus niet in deze tas passen):

 • iPad en/of ereader
 • headset
 • notitieboek
 • deodorant
 • handcrème
 • mints
 • haarklem en/of speldjes
 • thermosbeker voor koffie
 • mijn werktelefoon (de androiddraak)
 • en mijn ontbijt en lunch natuurlijk (4 boterhammen, een appel, een banaan, pakje drinken)
 • en, als het heel erg warm is: een paar slippers. (voor buiten kantoortijd tijdens de weg terug) Maar eigenlijk moet ik dan weer overschakelen naar een tas met een maatje meer…
 • meestal ook nog een paar goede voornemens en/of frisse tegenzin.

2 gedachten over “Komkommertijd: wat zit er in mijn tas

Voeg uw reactie toe

 1. Leuk om te zien wat er in je tas zit! Wist je dat de inhoud van je tas heel veel over je vertelt? Yoeke Nagel schreef er een heus boek over waarin ze damestasjes analyseert : )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑