Teckeligheden (11) – op vakantie

Een vreemd huis met allerlei rare geuren is nou niet wat de gemiddelde teckel doet ontspannen. Ook niet op vakantie. Nou zijn we zelf ook niet echt van die wereldreizigers. Onze honden hoeven niet te vrezen voor trans-Atlantische vluchten in bagageruimtes of wekenlange logeerpartijen bij opvangadressen. Maar zo nu en dan een weekje of weekendje weg naar een andere omgeving moet kunnen.  Wat zijn onze ervaringen met de vakantievierende teckel?

De Reis

P1010158
Waarrrr gaan we heennnn???!!!

Gelukkig maken onze honden van een autoreis niet zo’n punt. We hebben twee reismandjes op de achterbank. Nora rolt zich direct op en gaat slapen. Evi vindt het allemaal wel wat spannender. Ze wil weten waar we naartoe gaan en probeert daar achter te komen door op de achterpootjes te gaan staan en naar buiten te kijken door de achterruit en door het zijraam. Prachtige nose-art achterlatend.

2013-07-14 17.51.27
Nora was als  pup al heel relaxed in de auto.

Als we een klein ritje maken naar een bekende bosrijke bestemming, dan weet ze wat er komen gaat: wandelen! en barst Evi los in gekerm, gepiep en gejank. Maar als we de snelweg opdraaien, dan weet ze: dit gaat wel ff duren en legt ze zich erbij neer.

 

De Aankomst

IMG_20160206_154815
Het baken in de vreemde omgeving: de eigen mat.

Aangekomen op de vakantiebestemming zijn de teckeltjes natuurlijk erg benieuwd naar zowel de indoor- als outdooromgeving. De vakantieresidentie wordt van onder tot boven gecheckt op geurtjes. Vorig jaar maakten we de grote fout om ze niet lang na aankomst in een vreemde omgeving eventjes alleen te laten. Dat hebben we moeten bekopen met een gesloopt Landalbankstel. Alles leuk en aardig hoor, zo’n vakantie, maar de baasjes moeten wel in de buurt blijven.

Als het bekende dekentje op de bank ligt en hun eigen grijze mat op de vreemde vloer, dan weten ze ook wonderbaarlijk goed dat het de bedoeling is dat ze daarop gaan liggen.

Het Verblijf

IMG_0692
Teckelvakantiebesteding: op de mat in de zon.

Het is altijd het prettigst als ook de honden een beetje vrijheid hebben op vakantie. Daarom hadden wij vorig jaar een speciale hondenbungalow gehuurd, die voorzien was van een omheinde tuin.  Dit jaar was het oppassen geblazen met de honden in de vakantietuin. De tuin was groot genoeg en konijnarm, dus met extra alertheid hebben we ze toch min of meer hun gang laten gaan. Maar alleen als ze moe terugkwamen van een wandeling, want de teckelneus staat altijd op scherp.

Omdat wij de slaapstoeltjes van onze teckeldiva’s niet kunnen meenemen in onze Aygo, liggen de dames – als er geen mand is (en ook als er wel een mand is) prinsheerlijk in onze slaapgelegenheid. Hun nachtrust kàn niet beter. Die van ons wel…

De Excursie

Ook in het gezelschap van onze teckels wagen wij zo nu en dan een uitstapje naar museum, winkel of terras te doen. Met wisselend succes. Grote onrust vermengd met hardnekkige nieuwsgierigheid overmeestert onze teckeltjes in een winkelomgeving, restaurant of op andere plekken waar de baasjes eens even rustig willen rondkijken. Het gevolg is dat wij de stuiterende teckels na een half uurtje in godsnaam maar weer meenemen.

Horeca is ook een ware uitdaging. Voor Evi althans. Die vindt het zo spannend dat ze haar kreunende en piepende repertoire weer ter gehore brengt. Terwijl we haar van pup af aan regelmatig meenamen naar lunchgelegenheden. De baas lust zo nu en dan wel eens een kroketje en een biertje! Nora kan het allemaal niet zo heel veel schelen. Het liefst zit ze op schoot, zodat ze alles goed kan overzien en heeft maar een doel waarop ze is gefocust: hoe krijg ik iets lekkers toegestopt. De slagroom op dat appelgebak bijvoorbeeld.

Inmiddels zijn wij tot de  conclusie gekomen dat vakantie en uitstapjes met teckels in ons kielzog om het zacht uit te drukken een nieuwe dimensie aan deze vrijetijdsbesteding toevoegt. Een stedentrip hebben wij nog niet uitgeprobeerd, maar wij vermoeden dat hotelkamers en winkelstraten met bijbehorende restaurants niet op het vakantieverlanglijstje van onze diva’s voorkomt. We besparen ze dat dan ook maar en gaan iets doen waar we alle vier blij van worden: natuurgebieden doorkruisen.

2 gedachten over “Teckeligheden (11) – op vakantie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑