Teckeligheden (10) : de slaapplaats

Laat er geen misverstand over bestaan: honden in het algemeen en teckels in het bijzonder slapen het liefst in het bed van het baasje en het vrouwtje. Onder het dekbed. Niet netjes in de lengte, maar overdwars op het matras liggend. Aangezien de gemiddelde hond zo’n 15 uur per etmaal slaapt, is een fijne slaapplaats wel een vereiste. Wat is er allemaal te kiezen op hondenslaapgebied?

Onze Dashondjes hebben verschillende keuzemogelijkheden in de woonkamer van onze residentie als het gaat om de slaapplaats: 2 stoffen benches, 2 stoeltjes van het peperdure merk Happy House en sinds kort ook een mandje. Omdat Nora steeds alleen nog maar op de bank en in mijn stoel lag, en haar stoeltje negeerde.

In de beleving van de teckel zijn manden, stoeltjes en benches allemaal wel chill, maar eigenlijk tweede keuze. Ze liggen natuurlijk het liefst op de bank op de schapenvacht (die er inmiddels wat minder fraai uitziet dan op de foto). En het allergelukkigst zijn ze zich languit op de mensenbenen kunnen vleien.

Aangezien Nora wat groot is geworden voor haar Happy House-stoeltje, was ik op zoek naar een mand voor haar. Ik zag een heleboel lekkere knusse exemplaren, waar ik zo zelf in zou kruipen. Een stoffen, fluffy mand is natuurlijk wel erg aantrekkelijk, maar ik was toch bang dat zij zo’n exemplaar zou aanzien voor een speeltje dat eens lekker uit elkaar getrokken moet worden.

Een rieten mand staat wel mooi, maar de meeste zijn meer dan 100 euro en goedkopere vallen zo uit elkaar tijdens de ontmoeting met een hondengebit. Plastic exemplaren moet je weer vol stoppen met matten en dekens, om ze enigszins comfortabel te krijgen voor je viervoeter.
Ook zijn er op het gebied van het teckelslapen nog de slaapzak en de teckelbak als keuzemogelijkheden voorhanden. De eerste heb ik geprobeerd, maar werd direct gesloopt. De teckelbak ga ik nog een keer proberen, maar die is ook vrij hard.

Uiteindelijk heb ik een mandje gekocht van het eerder genoemde merk, dat niet te fluffy is om het als speeltje te kunnen interpreteren en zacht genoeg om fijn in te liggen.Nora vond het mandje op zich niet verkeerd liggen, maar Evi vond het ook heel lekker. Dus Nora ligt ’s nachts nog steeds op de bank als ik haar niet op haar eigen plek leg (nadat ik Evi weer in haar stoeltje terug legde).

Bij een opruimactie van de kelder zette ik Nora’s stoeltje even aan de andere kant van de kamer. Lekker een dekentje erin. Voor de liefhebber. En wie gaat daar prinsheerlijk in liggen? Juist ja.

20160328_122844

2 gedachten over “Teckeligheden (10) : de slaapplaats

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een leuke beestjes zijn het toch! Ik ken het probleem met mn kat, hij had een enorme zitzak tot zijn beschikking maar die werd te vuil en ging weg. Na vele omzwervingen heb ik voor 7 euro een groot plat kussen en hij ligt er regelmatig op.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑