Landal Vogelmient

Traditiegetrouw brachten wij dit jaar het Carnavalsweekend veilig achter een slagboom door, zo ver mogelijk weg van het zuidelijk feestgedruis. Wij kozen weer voor een luxe Landalvilla op het Texelse vakantiepark Vogelmient, met bos, strand en dorp op loopafstand. Een overdekt zwembad, een ‘fun en entertainmentprogramma’, een restaurant/brasserie en een parkshop met online supermarkt moet je op dit kleinschalige park ontberen, maar wie heeft dat nou nodig in deze omgeving?

Accommodaties

Het park bestaat uit 60 vrijstaande huizen, en dat is behoorlijk knus in vergelijking met sommige andere vakantieparken. Wij hadden – net als vorig jaar – huisnimbus-image 43. Dat is een villa van het luxe soort. Dat betekent dat er een DVD-speler en een senseo-apparaat aanwezig zijn en je kan gebruik maken van je eigen sauna en zonnebank. Ook zijn er een afwasmachine en wasmachine aanwezig. Op het park zijn ook zg. comfortvilla’s te huur. Die zijn hetzelfde als de luxe villa’s, maar dan zonder DVD- en Senseo-apparaat. En dan zijn er nog woningen die deze luxe- en/of comfortextra’s niet hebben, waarvoor je iets minder betaalt. Het onderscheid tussen deze varianten is minimaal, als je het mij vraagt.

Kostprijs

Het nadeel is dat de villa’s op dit park behoorlijk duur zijn. In het hoogseizoen betaal je voor een midweek of een lang weekend al gauw 900 euro voor een onderkomen voor vier personen. En daar komen nog allerlei extra kosten bij. In februari vallen de prijzen wel mee. Dit weekend was het basistarief 350 euro. Daar kwam bij: de verzekeringen (want honden kunnen spullen kapot maken, zo leerden wij tijdens ons vorige verblijf in een vakantiehuisje), de belasting en het linnenpakket. Daar komt in ons geval nog 5 euro per hond bij. Ook moet je natuurlijk rekening houden met de kosten van het veer (37 euro retour).

Interieur

De huizen zijn lekker ruim. De woonkamer is voorzien van een goed bankstel (hoewel die in nummer 43 een luid krakende kuil bezat) en de gebruikelijke lege kasten. Waarom er niet een paar boeken en DVD’s in die kasten worden ondergebracht, is me niet helemaal duidelijk. De eethoek is ruim en ook de keuken is groter dan wij thuis gewend zijn. De woonkamer en keuken zijn voorzien van alle gemakken. Het enige wat ik echt miste was… een klok. De gratis Wifi is helemaal fijn. In de meterkast kan je het wachtwoord vinden.

Het eten

Landal houdt altijd erg goed rekening met luie mensen. Je kan namelijk een broodjesservice bestellen. Bij aankomst vul je in welke broodjes je ’s ochtends aan de deur wilt ontvangen. Op Texel worden deze – rekening houdend met gulzige meeuwen – in een plastic box bij je voordeur gezet. De broodjes die in dit park bij je worden achtergelaten zijn heerlijk.

Wij hebben geen zin om te koken als wij op vakantie zijn. In onze huisdierloze jaren gingen wij op Texel naar het voortreffelijke restaurant van hotel De Zwaluw in De Koog. Nu zijn we aangewezen op de maaltijden van de supermarkt.  Via een zijuitgang van het park is het – in februari niet zo bruisende – winkelhart van De Koog te vinden, met ook een Jumbo.

Wij verlaten Texel nooit zonder een Hoornderring en doucheschuim van schapenmelkzeep.

Uitjes op Texel

Dit weekend hebben wij niet meer gedaan dan door het bos tussen de Koog en Ecomare gewandeld en via het strand weer teruggelopen. Door verkoudheid waren wij allebei te gammel om langere tochten te maken.

In voorgaande jaren bezochten wij al de bezienswaardigheden die Texel rijk is. De tropische vogel- en plantentuin met roofvogelshow is erg leuk. Er zijn ook een paar grappige musea te bezoeken, zoals het juttermuseum en natuurlijk Ecomare. Verder zijn de dorpen De Cocksdorp en Den Burg een bezoekje waard. Maar wandelen vinden wij het allerfijnst op vakantie en zeker op Texel. De zee en het strand vervelen nooit.

P1010332

2 gedachten over “Landal Vogelmient

Voeg uw reactie toe

  1. Texel is een heel mooi eiland op de carnavalsdrukte te ontlopen. In de zomer gaan wij er wel eens een dagje fietsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑