Beproeving en overlast

De ergernis. Een erg dankbaar onderwerp voor een bloggers en TV-columnisten: ergernissen in het verkeer, in de sportschool, tijdens de zwangerschap, in de openbare ruimte, in het openbaar vervoer en op het werk. Er komt geen eind aan. Gelukkig. Want wat is het fijn om deze krasjes in het alledaagse leven lekker van je af te zeuren. Dussss, hierbij mijn top 10 (ergernissen doemen vaak op in lijstvorm) van kleine ongemakken en onaangename verrassinkjes. Leest en huivert mee.

EEN : het onvindbare en onwillige rolbeginnetje
Om de paar dagen waargenomen hier in huis in het kleinste kamertje. De ontoegankelijkheid van de nieuw aan te breken toiletrol. NOOIT krijg ik het beginnetje in een keer er mooi afgescheurd. Het wordt ALTIJD een rafelige bedoening. Vergelijkbaar met het rolletje plakband en de immer dwarsliggende rol plastic vershoudfolie.

TWEE : de langzame boodschappeninpakker
Over het algemeen kan ik heel goed door een deur met ouderen en ook van moeders met kleine kinderen heb ik geen hinder. Maar zodra ik samen een dergelijke medeshopper aansluit in een kassarij is het raak. Ze laten alle boodschappen na afrekening door de kassière op de band liggen. Pas als alle betaalhandelingen zijn afgewikkeld (spaart u zegels? uhmm, ja doet u maar…), en ik inmiddels al uit de startblokken ben met mijn eigen boodschappenafrekenritueel, denken ze: “o, ja…. inpakken is ook wel handig….”

DRIE : de alwetende hondenspecialist
“Zo!? hoeven ze een keertje niet naar de opvang? Zijn ze zeker wel blij mee he?”
Pffff. Ja, mijn hondjes hebben het heel slecht namelijk, en dat wordt door deze medehondenuitlater met zogenaamde humor bevestigd. Mijn hondjes hebben het zo slecht, dat ze niet eens midden op straat los mogen!!!! Dàt is pas zielig!!
De hondeneigenaar van het type “ik heb mijn hond immer onder controle, want ik ben op jachtcursus geweest” is van mening: “ook teckels kan je leren om los te lopen en te luisteren, daar moet je gewoon wat meer aandacht aan besteden”. Het is genoteerd meneer….

VIER : de traag startende digitale televisie
Allemaal  leuk en aardig hoor, die vooruitgang op televisiegebied, maar die platte beeldbuizen met digitale tv-zenders doen er een eeuwigheid over om uit te vinden waar ze ook alweer waren gebleven toen ze werden uitgezet. Het journaal van zes uur ook daadwerkelijk om zes uur aanzetten is niet aan te raden in deze moderne tijd. De televisie is minstens een paar minuten bezig zichzelf zijn zijn eventuele randapparatuur te diagnostiseren. Het lijkt wel een computer….

VIJF : de van richting veranderende roltrap en het weigerachtige in/uitcheckpoortje
Ik heb het er al eerder over gehad in mijn blogpost over treinreizen: poortjes en roltrappen zijn tegenwoordig niet te vertrouwen. Poortjes veranderen hun groene pijltje (je kan uit/inchecken) soms plotseling in een rood kruisje! En dan kan je er niet meer doorheen. Roltrappen moeten steeds vaker in hun eentje de reizigers naar beneden/boven verplaatsen en zijn gedwongen om -het liefst onverwacht en plotseling – van richting te veranderen. Maar mij hebben ze niet meer hoor. Ik heb ze in de smiezen!

ZES : de ochtendlijke zweetaanval
Jaja, ondergetekende heeft inmiddels een leeftijd bereikt waarin de hormonen opspelen. En wel in de vorm van zweetaanvallen net op het moment dat ik ’s morgens schone kleren aantrek. Ik moet snel de deur uit, dus ik heb de neiging om gewoon maar zonder jas te gaan. Maar in de winter is dat toch niet zo handig, dus kleed ik me toch dik aan terwijl het zweet me over de rug gutst.

ZEVEN : contactloos betalen
Ik ben een early adapter met van alles en nog wat en ook deze mogelijkheid vind ik wel gaaf. Je zwaait met je pasje langs een betaalautomaat en je hebt – zonder te moeten pinnen – betaald. Als het werkt. En dat doet het dus vaak niet.

ACHT : de ontbrekende richtingaanwijzer
Een klassieke ergernis: automobilisten die niet aangeven dat ze afslaan. Ik mag dan halverwege de weg met mijn hondjes weer terug naar de stoep waar ik vandaan kwam. Want ik dacht: we gaan door want die auto rijdt rechtdoor. Niet dus. 

NEGEN : het terugtrekkende dekbed
Dekbedovertrekken die denken dat ze een eigen leven kunnen leiden, ontdoen zich stiekum in de loop van een paar nachten zo langzaamaan van hun vulling. Het gevolg is dat de eerste paar decimeter van mijn dekbedovertrek leeg is en ik dus het dekbed nog verder omhoog moet trekken wil het mijn schouders bedekken.

TIEN : onafgepast verpakkingsmateriaal
Webshops zijn een zegen. Maar het is belachelijk dat ze kennelijk maar 1 formaat doos in gebruik hebben om bestellingen in te versturen. Ik bestelde ooit een leesbril bij Wehkamp. Die kwam aan in een doos van 20 bij 30 cm. Why??? Ook bol.com en Fonq hebben hier een handje van. Als ze dan nog de verstuurde extra lucht opvullen met een papieren vulling, maar nee: ze sturen van die irritante plastic kussentjes mee! Of nog erger: noppenfolie! Ik ga binnenkort weer mijn speciale mascara bestellen. Ik ben benieuwd hoe groot de doos dan weer moet zijn.

Toegift : windows!
Dit behoeft eigenlijk geen toelichting, want wat een K*Tprogramma is het toch. Laptops worden onwillige, onhandelbare, tegenstribbelende en onvoorspelbare speelballen van hun besturingssysteem waarmee Microsoft ons in de afgelopen decennia wat mij betreft GEEN dienst heeft bewezen!

Voor wie nog even wat wil doorergeren:

3 gedachten over “Beproeving en overlast

Voeg uw reactie toe

  1. Oh, die langzame boodschappeninpakker herken ik! Dat vind ik ook altijd vervelend. Zelf pak ik alles meteen alvast in mijn tas of in ieder geval in mijn karretje zodat er plek is voor de mensen na mij!

    Like

  2. Haha, vooral de van richting veranderende roltrap heeft me jarenlang geïrriteerd. Nu heb ik er gelukkig geen last meer van want ik kan fietsend naar werk. Maar dat levert zo nu en dan natuurlijk óók ergernissen op. Mensen die Twitter gebruiken om te zeuren zijn trouwens ook irritant. Zo, al m’n ergernissen kwijt 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑