Blog top drie tag

Het lijkt erop dat iemand heeft aangevoeld dat de inspiratie om te bloggen door de allerdaagse werk- en huishouddrukte een deurtje verder is gegaan. Chris van de blog Landpraat (een landelijke lifestyleblog) heeft mij uitgenodigd om mee te doen aan een tag, die bedacht is door Sylvia Kuijsten: de blog top drie tag. De bedoeling is dat ik elf vragen beantwoord over het bloggen zelf, waarin het getal drie een prominente rol speelt. Ik ben natuurlijk zeer vereerd en ga mijn best doen.

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Kort gezegd: tijd, inspiratie en een snack. Als ik een idee heb voor een blogpost, dan kan ik het heel snel uitwerken tot een volwaardig stuk. Ik moet me er dan echt toe dwingen om het nog heel even te laten rusten voordat ik op publiceren klik. Want er zijn altijd niet lopende zinnen en raar gekozen woorden die ik over het hoofd zie. Inspiratie laat zich het beste omzetten in schrijfsels met een actieve snackhand.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Het belangrijkste kenmerk van een goed blog is de leesbaarheid. En dan bedoel ik dat letterlijk. Sommige blogs blinken uit in pasteltinten, die de tekst zelf niet ontzien. Dan heb ik meer moeite om de tekst te lezen en haak ik af. Beeld is ook erg belangrijk. Mooie foto’s verrijken een tekst, dat hoef ik de doorgewinterde bloggers niet te vertellen. Als derde onmisbare item, dat ik helaas toch regelmatig niet aantref, is de mogelijkheid om gemakkelijk – zonder gezoek – een blog te kunnen volgen. Via de mail EN via RSS!! Als dit niet op een blog aanwezig is, dan zie je mij niet meer terug. WordPress maakt het wel wat gemakkelijker om andere blogs te volgen, zonder alle blogs een apart bezoekje te moeten brengen.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?
Mijn blog hangt aan elkaar van toevallig gesignaleerde overige bijkomstigheden in mijn leven. Deze lopen uiteen van huishoudelijke en digitale frustaties of ontdekkingen, de streken van mijn twee teckeltjes tot foto’s van dingen die mij opvallen. Ik heb van te voren ook niet echt bedacht wat ik wilde met dit blog. Naar aanleiding van een cursus webredactie ben ik gewoon begonnen.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
Aha. Dat moet ik natuurlijk ergens uit de statistieken kunnen plukken.
De homepage en “over mij” even buiten beschouwing latend zijn dat:

 1. De ideale tas
 2. Twintig (gew)etensvragen
 3. Landal Twenhaarsveld

Maar om nu te zeggen dat dit de beste posts zijn? Nou nee. Dan vragen jullie je natuurlijk af welke ik wel de beste vind. Dat zijn deze:

 1. Het aardse paradijs
 2. Teckeligheden 5 : op de loop
 3. Huishouden van Jan Steen

5. Welke drie dingen wil je uitstralen/bereiken met je blog?
Ik ben niet zo heel ambitieus als het om bloggen gaat. Als ik een paar stukjes per maand produceer die gewaardeerd worden, dan ben ik al happy. Een glimlach op het gezicht van de lezer en een blijken van herkenning van bezoekers zijn ook fijn.

6. Via welke drie sociale media is jouw blog te volgen?
Mijn posts deel ik altijd via Twitter en op mijn persoonlijke Facebookpagina. Via het laatste medium krijg ik ook de meeste reacties. Onder de facebookpost, in plaats van op mijn blog: dat is wel een beetje jammer.
Als ik eraan denk dan zet ik de post ook op pinterest en soms op google+. Echter nooit op linkedin, want daarvoor vind ik het te persoonlijk.

7. Wat zijn de drie voor- of nadelen van het bloggen?
Het grootste voordeel is dat ik lekker kan blijven schrijven. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om contact te hebben met andere bloggers en andere blogs te lezen. Maar ik laat mij ook van mijn kwetsbare kant zien op een openbare plek op internet. Tot nu toe heb ik daar nog geen nadelen van ondervonden, maar ergens vind ik het wel een beetje eng. Het duurde ook even voordat ik herkenbaar op mijn profielpagina stond.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Dat zijn:

 1. Rob Albers – blogger uit Amsterdam ZuidOost
 2. Vlijtig Liesje – van het blog huisvlijt
 3. een gedeelde 3e plaats voor Valhalla (over het leven in Noorwegen) en Chris (van Landpraat)

9. Wat zijn jou drie favoriete blogs van andere bloggers?
Naast de hierbovenvermelde blogs, die ik graag lees, noem ik hier een paar andere blogs, die het vermelden waard zijn. Overigens staan op mijn blog nog 43 blogs vermeld die ik volg.

 1. MichelZiet : goed geschreven verhalen en rake observaties.
 2. De Archiefkok : oude recepten gedocumenteerd en uitgevoerd.
 3. Rene Vos, natuurfotografie : prachtige foto’s waar ik jaloers van word.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?
Tips over uitjes in Nederland, huishoudelijke beslommeringen en gewoon leuke verhalen over het alledaagse.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Soms zie ik wel erg vaak nieuwe blogposts verschijnen, die eigenlijk nergens over gaan. Kwaliteit is naar mijn mening belangrijker dan kwantiteit. Maar ik heb makkelijk praten, want ik hoef niet van mijn blog te leven.
Rose tekeningetjes en frivole springerige letters in je lay-out: het is niet mijn ding. Maar in de RSS of wordpress-reader heb ik daar geen “last” van. Mijn derde tip is: schrijf lekker wat je wilt en blijf jezelf.

En dan nu de genomineerden om ook deze blog top drie tag in te vullen, omdat ze ook zo’n leuk blog hebben:

 1. Valhalla
 2. Appelig
 3. Tante Truus kan alles

Mocht je geen zin hebben, of het al eens gedaan hebben, dan laat je het lekker zitten. Als je er wel voor gaat, vergeet dan niet de naam van de bedenkster – sylvia – te noemen.

3 gedachten over “Blog top drie tag

Voeg uw reactie toe

 1. Eline wat leuk dat ik je heb geïnspireerd om ook de Blog top drie tag in te vullen. Ik heb er weer iets van geleerd, dat ik nu toch echt heel rap aan de slag moet met de mail en RSS op mijn blog. Dit stond al langer op mijn lijstje maar om de een of andere reden lukt het me niet. Heel frusterend.
  Verder noem je een aantal blogs die ik nog niet kende maar die ik zeker even ga bezoeken. Ik laat me verassen in deze.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑