Paddestoelen (foto’s)

Ieder najaar is het weer raak: wij worden fanatieke paddestoelenspotters. Niet om ze te eten hoor, maar om ze te fotograferen. Dat blijkt in de praktijk nog niet mee te vallen: vaak is de achtergrond scherp en de kabouterzetel niet. Handmatig scherpstellen helpt, maar dat kan nou net weer niet met mijn pocketcamera.

Ook de determinantie is niet echt aan ons besteed. Echtgenoot kan nog geen anamiet van een boleet onderscheiden. Ik heb het vooral moeilijk met de vele varianten van wit steeltje of bruin steeltje en bruin hoedje. Er staat ons wel een soortenbank op internet ter beschikking, maar dan weet ik het helemaal niet meer…. Maar goed, hieronder de oogst van vanmiddag.

Categorieën:Beeldblog

Tagged as: ,

6 replies

  1. Wat leuk! Heeft mijn tantes vader ook als Hele Serieuze Hobby. Er zijn zelfs busreizen voor. M’n dochter gaat toevallig maandag met school paddestoelen zoeken, en eten. Benieuwd of ik je daarna van de juiste namen kan voorzien 😉 Ik had het boek ‘paddestoelen en schimmels van west europa’. Echt een heel mooi en duidelijk boek. Niet echt handig om dingen te kunnen determineren, maar wel om ze te herkennen. Jammer dat ik het heb weg gedaan, ik had het je graag opgestuurd!

    Liked by 1 persoon

    • O ja, ik ben helemaal gek van allerlei boeken waarin je paddestoelen, bloemen en kruiden kan herkennen. Ik kocht in elk land waar ik op vakantie was een flora. Ik heb zelfs de Nordens Flora in de kast staan. Ik kan er geen letter van lezen natuurlijk. Misschien had jij daar nou wat meer aan gehad 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s