De ideale tas

Een van de meest belangrijke overige bijkomstigheden in mijn alledaagse bestaan is: het hebben van een goede tas. Naar aanleiding van een blogpost op huisvlijt hieronder een kijkje in mijn collectie tassen. Waaraan moet de ideale tas voldoen? Waar zijn die te koop? Welke tas is voor welke gelegenheid het beste? Kortom, mannen….ga even wat anders lezen.

De alledaagse tas

8cfc8c9e34d350dc830890f234484edd
De Crumpler Bellissima

Een van mijn favoriete merken voor alledaagse tassen is Crumpler. Een jaar of vijf geleden kocht ik via de webshop de Bellissima. Met de bijbehorende pennenetui. De tassen van Crumpler zijn altijd van een vederlicht materiaal en origineel ontwerp. Deze tas is groot genoeg voor alledaagse dingen, incl. het etui. Maar je lunch en een ipad past er jammer genoeg niet in. Als werktas is deze tas dus te klein. Omdat hij licht is en crossover gedragen kan worden, gebruik ik hem ook voor wandelingen.

Crumplertassen zijn niet goedkoop, maar van goede kwaliteit. Crumpler geeft haar producten altijd grappige namen: “the innocent bystander” of “the dentist wife” bijvoorbeeld. In de winkel zijn de crumplertassen niet oververtegenwoordigd. Als je ze al ziet, zijn het vaak de meest reguliere modellen. In Rotterdam is een goede Crumplerwinkel gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg, nr. 1.

De werktas

Zoeken naar een goede werktas is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Vele verschillende tassen vergezelden mij in de afgelopen twee decennia naar mijn werkplek. Omdat ik tot nu toe altijd met de trein reisde, en dat in de toekomst weer ga doen, moet de werktas aan bepaalde voorwaarden voldoen.

wou-wou-zakentas-schoudertas-worker-cognac
WouWou zakentas
 • Hij moet bij mijn kleding passen. Dat is sowieso een probleem, want in de winter draag ik donkere kleding en in de zomer lichtgetinte. Een bruine tas is daarom het handigst.
 • Dan moet hij groot genoeg zijn, om bij onverwachte veranderende weersomstandigheden kledingstukken te kunnen opbergen, of slippers mee te nemen.
 • De tas moet korte hengsels hebben, zodat in de hand dragen mogelijk is (nek- en schouderblessure) of over de schouder gedragen kunnen worden (tenniselleboog).

  axel-david-trendy-leren-westernbag-schoudertas-sof
  Tas van Axel David
 • Ik moet direct mijn telefoon, sleutels en portomonnaie kunnen pakken, zonder dat ik een tweede hand moet gebruiken. Vakken voor en achterop de tas zijn daarom onontbeerlijk. Maar ook weer niet te veel vakken, want dan raak ik alsnog de weg kwijt. De portomonnaie zelf mag niet te groot zijn, want die moet in mijn jaszak passen. Een apart mapje voor de OV-kaart, ID-kaart en pinpas is erg handig (mits je deze in de trein laat liggen…ahum). De HEMA heeft leuke en goedkope mapjes hiervoor.
 • Er moeten binnenin de tas verschillende vakken aanwezig zijn, anders raak ik mijn spullen alsnog kwijt. Ik had altijd kleine spulletjes los in mijn tas zwerven. Dit heb ik ondertussen opgelost met etuis. Want ik moet altijd pijnstillers, blarenpleisters, een oplader, oortjes, deodorant, haarspelden, elastiekjes en een borstel bij me hebben. En een paraplu.

Op dit moment heb ik twee tassen die in aanmerking komen mij als werktas te dienen: de grote WouWou worker en de medium Axel David. Minpuntje van de laatste is dat hij net iets te klein is: er past geen a4-map in, en hij heeft geen vak aan de achterkant.  De WouWou was eigenlijk te duur, maar heb ik voor 100 euro minder op internet op de kop kunnen tikken. Ik heb hem nog niet gebruikt, dus ik ben benieuwd hoe dit dure exemplaar zich gaat bewijzen.

De fototas

Een categorie apart is de fototas. Jarenlang sjouwde ik een DSLR met twee objectieven met mij mee tijdens wandelingen. Mooie plaatjes leverde die op, maar sinds er ook nog twee teckels in bedwang moeten worden gehouden, koos ik onlangs toch voor een compactcamera. Deze maakt ook hele respectabele beelden en is een stuk minder zwaar. Ik hoef daarvoor geen aparte tas meer mee te nemen. Een rugzak is namelijk te zwaar gebleken voor een spiegelreflex met toebehoren en een tas over je schouder is ook niet echt comfortabel. Voor de laatste optie kan ik wel weer Crumpler aanbevelen.

Webwinkels

Tot slot nog enkele tips waar je leuke tassen kan scoren:

6 gedachten over “De ideale tas

Voeg uw reactie toe

 1. Wat is er mis met een plastic tas van de Jumbo? Hij is goedkoop en er kan superveel in. En in een vrolijke kleur verkrijgbaar. Bijkomend voordeel: tasjesdieven zijn er niet geïnteresseerd in.

  Like

 2. Oh, die zijn stuk voor stuk mooi!
  Onlangs vond ik een heel mooie bij Van Haren. Suede, grijs, groot genoeg om nog wat baby- en kinderspul in mee te nemen zoals luiers, doekjes en Klean Kanteen drinkflessen (die luiertassen, vreselijk!) en hij blijft heel netjes aan mijn schouder hangen en dat is erg handig, met kinderen. Het kan lang duren voordat je er een vindt die precies bij je past he?

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook ik heb als man een hele verzameling tassen.
  Praktisch is het toverwoord voor mij.

  Hoe mijn tas er uit ziet is minder belangrijk.
  Onopvallend is hierbij het belangrijkste criterium ….

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑