Twintig (gew)etensvragen

De dagelijks terugkerende strijd: ik moet gezond en vooral niet te veel eten, maar ik heb zo’n trek in lekkere dingen, die vaak niet goed voor me zijn (zie ook mijn blogpost “Afvalrace”). Omdat ik nog niet met mijn nieuwe baan ben begonnen, liggen die voor het grijpen. Als alternatieve bezigheid, vulde ik de onderstaande vragenlijst in. In bloggersland  de ‘food tag’ geheten.

1. Wat is je favoriete ontbijt? Als ik naar mijn werk moet, dan ontbijt ik pas als ik achter mijn bureau zit. Meestal is dat gewoon een boterham met kaas.

2. Hoe drink je je koffie? Met melk. Mijn favoriete koffie is de latte macchiato van Lebkov in Den Haag. Ik hoop dat ik op mijn route naar mijn nieuwe werkgever ook een Lebkov tegenkom. Ze hebben er trouwens ook verrukkelijke sandwiches.

IMG_00623. Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Sardientjes uit blik met mayonaise. Het moet dan wel een hard broodje zijn. Met dank aan mijn tante Elly, die mij dit voor het eerst voorschotelde. Ik eet het niet zo vaak, want Echtgenoot gruwt van vis.

4. Soep of salade?
Voor een salade kan je me altijd wakker maken. Soep vind ik alleen lekker als het slecht weer is. HelloFresh heeft er een handje van om soep op het menu te zetten. Echtgenoot en ik zijn het dan roerend eens: dat slaan we over, want dat is geen avondeten. Salades smaken weer niet top midden in de winter…

5. Wat is je favoriete kookboek?P1010034
Wij hebben veel boeken. Ook veel naslagwerken, zoals kookboeken. Dat wil in ons geval niet zeggen dat we bedreven zijn in de bezigheid die erin beschreven wordt. Zie ook mijn blogpost “Uitgekookt menu”. Wel ben ik in het bezit van een aantal kookboeken waaraan ik gehecht ben. Dat is onder meer het grote Margriet kookboek, dat ik al sinds eind jaren tachtig in huis heb. Ik heb er in mijn studententijd zelfs een paar recepten uit gemaakt, waaronder de onovertroffen macaronischotel met kerrie, mangoshutney en banaan. Echtgenoot vond dit echter geen succes 😉

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Moeilijke keuze. Maar ik ga dan toch voor nooit meer hartig. Anders moet ik mijn geliefde chocoladereep missen.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?
Mexicaans vind ik erg lekker. Maar bij ons thuis komt de Mexicaanse maaltijd uit het bekende wereldkeukenpak van Knorr. Dus of dat erg op Mexicaans lijkt, is de vraag.

8. Wat is je favoriete film over eten?
Zijn er films over eten dan? Die heb ik niet gezien. Wel bekijk ik regelmatig TV-programma’s over koken. Met als hoogtepunt de uitzendingen van Britse koks: Delia Smith (how to boil an egg) en Gary Rhodes. Die zijn erg meditatief om naar te kijken. Zie ook mijn blogpost “rustmomentje”. Ook 24kitchen staat hier vaak aan, met hun zg. makkelijke maaltijd, waarvoor je minstens 5 ingredienten nodig hebt.

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
’s avonds laat stiekum bitterballen bakken.

10. Thuis koken of uit eten gaan?
Liever uit eten gaan natuurlijk. Vanwege het afslankende huishoudbudget doen we het veel minder dan voorheen.

11. Wat is je favoriete restaurant?
Het Vermaeck in Rijen. Op loopafstand (nou ja, bijna, we moeten het hele dorp doorkruisen). Het ligt verder niet echt ideaal om op het terras te zitten. Het restaurant ligt namelijk aan de rijksweg, langs het vliegveld. Maar de bediening is aardig en de gerechten zijn lekker.

12. Boodschappen doe ik bij…
Een paar jaar geleden is de morsige C1000 bij mij in de straat omgebouwd tot Jumbo. Sindsdien doen we daar meestal de boodschappen. Ze hebben veel minder keus dan de AH, maar dat de keuzestress je op die manier uit handen wordt genomen, is juist wel prettig. Ik kom met veel minder lekkere, doch overbodige etenswaren weer thuis. 

13. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Broodjes van de bakker tussen Oberwil en Zweisimmen in Zwitserland. Met van die mierikswortelsmeerkaas die je niet in Nederland kan kopen. Schupfnudeln met daarbij een lekkere bratwurst en mayonaise vallen ook in deze categorie.

14. Wat is je favoriete cocktail?
Voor cocktails loop ik niet warm. We hebben wel alles in huis hiervoor: de naslagwerken, de hardware en de nodige basisdranken om te mixen (wodka en dergelijke). Maar we doen er nooit meer wat mee.

15. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een kok zou handig zijn. En iemand voor de bediening en de afwas. Maar helaas…

IMG_005916. Mijn favoriete snack is…
Chocolade! Maar de ene reep is de andere niet. Die van Tony zijn het lekkerste. Hoewel die onregelmatige stukken van mij niet hoeven. Milka vind ik te zoet. Cote d’Or vind ik ook niet zo’n topper. Alles van Ferrero weer wel. En de bonbons van de Bijenkorf natuurlijk. Geen puur, wel wit en melk.

17. Wat zit er op je pizza?
Mozarella, tomaat en basilicum. Vlees hoeft van mij niet zo perse.

18. Wat lust je echt niet?
Lever, slakken, scampies. En die insectenburgers van de Jumbo vind ik ook niet echt het einde.

19. Het gekste dat ik ooit heb gegeten is…
Een doormidden gezaagde kreeft: een enorm gevaarte op je bord, dat je moeilijk kan opeten, en waar nauwelijks iets smakelijks aan zit.

20. Ik kan niet leven zonder..
de magnetron. Het is zo’n goede uitvinding voor de werkende, in tijdnood verkerende of gewoon luie huisvrouw. In samenwerking met de magnetronmaaltijdfabrikanten komt er dan toch nog iets wat op een fatsoenlijke maaltijd lijkt op het bord terecht. 

P1010026En het is gelukt… Ik heb minstens een uur niet gesnackt, tijdens het schrijven van deze blogpost. Hoewel ze wel naar me hebben gelonkt, deze Engelse dropjes.

2 gedachten over “Twintig (gew)etensvragen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑