Help! Hittegolf op komst

Ik lees dat het deze week in Brabant tussen de 35 en 40 graden kan worden. Er zijn mensen die het heerlijk vinden als het 30 graden of meer is buiten. Mijn vader was er zo eentje. Het kon hem niet warm genoeg worden. Ik en ook Echtgenoot zijn met deze temperaturen niet echt op ons best. Want wat ons betreft kleven er meer nadelen dan voordelen aan hittedagen en bijbehorende klamme nachten.

Nadelen

 1. In onze achtertuin – op het zuiden – is de temperatuur minstens 10 graden hoger dan ze bij het KNMI aangeven. Wordt het 40 graden zaterdag? Dan hoop ik dat het plastic zwembadje van Evi niet smelt….
 2. Koken is off limits. Dan wordt het nóg warmer in de huiskamer. De oven gaat al helemaal niet aan. We eten uit de magnetron of salades.
 3. Nee, geen BBQ, want dat moet buiten en daar is het warm… Bovendien zijn er al genoeg buurtgenoten die hun achtertuin van een blauwe walm voorzien onder het mom van lekker vlees roosteren.
 4. Na een paar dagen blijft de hitte gewoon in huis rondwaren, terwijl het buiten al lekker afgekoeld kan zijn. Ramen en deuren open helpt wel, maar zodra ze weer dichtgaan stijgt de temperatuur onmiddellijk weer.
 5. De honden uitlaten is geen optie. Al zouden ze wel willen lopen; ik vind het zelf veel te warm. Eigenlijk geldt dit al vanaf een graad of 24. Dan kunnen we naar het bos gaan.
 6. Maar in het bos krioelt het momenteel van de insekten. Zeker als het warm is, zwermen en zoemen ze ongegeneerd om je oren. Heel vervelend.
 7. Als ik me op straat moet wagen voor de onvermijdelijke boodschappen, dan is het heerlijk toeven in zo’n koele winkel. Maar als ik dan weer op straat sta, voelt het buiten nog warmer aan dan voordat ik de winkel binnenstapte.
 8. Klamme nachten zijn een ramp. Een raampje open? Dan liggen we alsnog wakker van het verkeer en/of schreeuwende mensen die lekker met een biertje buiten zitten midden in de nacht.
 9. Onze zwerm tropische vogeltjes viert feest; en dat doen ze ook niet geluidloos.

En dan zijn er altijd van die malloten die denken dat iedereen het leuk vindt dat het 35 graden wordt.

En dan nu de sporadische voordelen:

 1. Ijsjes smaken veel lekkerder
 2. Treinen zijn tegenwoordig uitgerust met airco. Als die echter uitvalt, dan val je flauw. Morgen moet ik toevallig een treinreis maken van twee uur heen en twee uur terug; dus ik ben benieuwd…
 3. Over onze tropische vogeltjes hoef ik me geen zorgen te maken. Geef ze een badje en ze zijn zielsgelukkig en denken dat ze weer in Australië zijn.

Maar goed. Er is een nieuwe ventilator naar ons onderweg als het goed is. Hopelijk houdt die de slaapkamer enigszins dragelijk. Dacht zij hoopvol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑