Landal Twenhaarsveld

Voor de lange weekenden en midweekjes eropuit boeken wij meestal een vrijstaand huisje op een van de vakantieparken van Landal. We hebben er dan ook al heel wat accomodaties van binnen mogen bekijken. Deze zomer zijn we naar Landal Twenhaarsveld gegaan en hebben daar een hondvriendelijkebungalow gehuurd. Hoe beviel dat ons?

Hondenbungalow

Hondenbungalow

De hondvriendelijke huisjes voor 6 personen hebben afgerasterde tuinen, waar onze teckeltjes Evi en Nora naar hartenlust konden ravotten. Alleen het slotje op het hekje was wat gammel. Een grote hond hoeft er maar tegenop te springen en het is open.

Verder is een bench aanwezig, waarin je met gemak twee Rottweilers kwijt kunt, een grote mand en voerbakken. Niet geheel volgens plan moesten we vaststellen dat de bank niet bestand was tegen de tanden van twee gestreste teckels.

Het park en de faciliteiten

Het park zelf is ook leuk voor honden: er is veel groen en een hondenvijver. Honden mogen daar loslopen, maar aangezien het aantal konijnen het aantal honden ruim oversteeg hebben we dat maar niet gedaan.

P1000630
Agility? Nora ligt liever tussen de bloemetjes!

In de week dat wij er waren werd ook een speciale agilitybaan geopend. Voor de sportieve hond, zullen we maar zeggen. Wij hebben het Nora even voorgelegd: ja…., door die rioolbuis heenlopen. En dan het trappetje op….. Ach, laat ook maar. Ze heeft zich de hele week geamuseerd met de tot de draad gesloopte tennisbal van thuis.

Twenhaarsveld is een erg groot park. Aangezien de baasjes niet zulke goede speurneuzen als hun honden bezitten, raakten zij in eerste instantie, op zoek naar de receptie, hopeloos de weg kwijt. De horeca hebben wij niet uitgeprobeerd, want dan moesten wij onze sloopgrage teckels weer alleen laten in de vreemde bungalow. Maar er is een parkshop aanwezig, waar lekkere broodjes en andere noodzakelijke dingen kan kopen.

Want, verblijf in vakantiewoningen leert ons:

  • er is nooit een afwasborstel;
  • er zijn geen washandjes, ook al bestel je een handdoekenpakket;
  • er is altijd te weinig WC-papier;
  • olie of boter om in te bakken is er ook niet.

Landal verstrekt wel altijd heel netjes een pakketje met een schoonmaakdoekje, vaatwastabletten en lucifers. Deze bungalow was trouwens qua keukenspullen heel compleet: zelfs een wok!

Conclusie

P1000751Wij waren, ondanks het ongelukje met de bank (wij zijn benieuwd hoe dat wordt opgelost), het ontbrekende handdoekenpakket, de onhandig gesitueerde TV met het korte snoer (ja, altijd wat te mopperen) heel tevreden over deze hondenbungalow. Voor vakantiegangers met honden zou ik dit vakantieadres zeker aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑