7 handige apps voor de iPad 

Hoewel ik al een tijdje verknocht ben aan mijn chromebook, gebruik ik ook nog regelmatig mijn iPad. Een aantal apps is hierop erg handig. Deze wil ik hier met jullie delen.

Ik begin met de apps op de ipad (ook voor android trouwens) die ik het meest handig vind. De eerste twee zijn onmisbaar om je stroom aan informatie en actualiteiten in het gareel te houden:

 1. Pocket : een absolute must als je berichten die je tegenkomt op internet wil bewaren om later te lezen. Ik gebruik het voor het bewaren van vacatureteksten, maar ook voor cursusbeschrijvingen, blogposts en nieuwsberichten die ik later wil nalezen. Je moet je even inschrijven bij Pocket (dat kan met een google- of facebookaccount) en dan is het handig om een add-on in je browser te installeren. Als je pocket op de iPad hebt geinstalleerd, dan kan je een webtekst gemakkelijk in pocket opslaan met de deelknop. Daarmee kan je met ‘een druk op de knop’ een tekst toevoegen aan je leeslijst in pocket. Voor degenen die goed willen archiveren, is er ook de mogelijkheid om tags aan berichten te hangen. Zo houd ik bijvoorbeeld de vacatures en de nieuwsberichten uit elkaar. Pocket kan je op je laptop, tablet en smartphone installeren. De bedoeling is dat pocket je ‘nog te lezen-bak’ vervangt, maar bij mij is het toch stiekum een digitaal archief geworden. Het risico hiervan is dat als de webtekst niet meer bestaat, je de tekst ook kwijt bent. Met een betaalde versie van pocket gebeurt dit niet. Als je grotere verzamelingen wilt aanleggen van webknipsels en pdf’jes, dan is het beter om Evernote te gebruiken.
 2. Feedly : ik ben al jarenlang een fan van RSS-feeds. Hiermee kan je nieuws van (in mijn geval honderden) verschillende websites (Dus ook blogs; of ze nu met blogger of wordpress zijn gemaakt) op een plek bijhouden. Sinds Google zijn reader de nek om heeft gedraaid zijn mijn rss-feeds verhuisd naar feedly. Maar ook netvibes.com is nog steeds een goede manier om je feeds bij elkaar te zetten en snel te kunnen doornemen. Ook feedly kan je op allerlei apparaten gebruiken. Je herkent een RSS-feed aan dit icoontje: RSS_256 Nog een tip over het gebruik van feedly: je kan een add-on in je browser installeren (op de laptop) waarmee je snel de RSS-feed van een website toevoegt aan feedly, zonder dat je zelf naar de feed op zoek moet gaan.
 3. Reclamefolder. Wij hebben die sticker op de brievenbus: NEE/JA.
  reclamefolderapp
  Reclamefolders

  Dus wij krijgen geen folders meer van de blokker, AH, schoenenreus, hema etc. etc. Maar ik wil wel graag weten wat er waar te koop en in de aanbieding is. De app ‘reclamefolder’ is hiervoor de oplossing. Hierin zijn alle belangrijke folders digitaal beschikbaar. Je kan zelfs een stukje uit een folder knippen en in de app opslaan voor later.

 4. Paprika Onmisbaar in de keuken. Het is een app waarin je recepten kan verzamelen van verschillende sites, zoals AH.nl. Via de ingebakken browser kan je naar de receptensite gaan en het recept van je keuze direct downloaden en in de app zetten.
 5. Tv gids Een handige app om te checken wat er op tv is. De papieren versie is overbodig geworden.
 6. Blendle Als je een abonnement hebt op 1 krant, dan heb je alleen de beschikking over de artikelen die in die krant staan. Ook de niet zo interessante. Met Blendle kan je artikelen lezen uit bijna alle Nederlandse
  blendle
  Blendle

  kranten en ook een paar Belgische, plus een groot aantal tijdschriften. Je kan een alert instellen voor een onderwerp dat je interesseert. Blendle mailt je met artikelen waarin dit woord voorkomt. Dat gaat ook weleens mis: een teckel levert ook artikelen op over voetbal 😉 Je moet wel betalen voor de artikelen, maar de prijs is laag (gemiddeld 0,25 cent) en je betaalt gemakkelijk met een saldo van bijvoorbeeld een tientje dat automatisch via paypal wordt aangevuld. Mocht een artikel het geld niet waard zijn, kan krijg je soepel je geld terug.

 7. Netflix Een app waarmee je – met een abonnement van een tientje per maand – heeeeel veel series (ook goede) en
  netflixapp
  Netflix

  films kan kijken. Je kan dit ook via een appleTV doen, maar Echtgenoot maakt veel gebruik van de app. De DVD staat bij ons niet zo heel vaak meer aan. Aanraders: Orphan Black, Bloodline, the Killing, Broadchurch en The Blacklist. Je kan het een maand gratis uitproberen.

De apps die ik in dit lijstje beschreef zijn behulpzaam bij het verzamelen, ordenen en consumeren van informatie die ons in verschillende verschijningsvormen omringt. Ik heb het nog niet uitgebreid gehad over Evernote (app om informatie op te slaan, te ordenen en terugvindbaar te maken), tijdschrift.nl (een collectie digitale tijdschriften) of de nieuwe app van bruna (blyoo). De apps waarmee je je digitale foto’s kan beheren komen in een andere blogpost aan de orde. Maar die horen ook zeker bij de apps die niet op je iPad mogen ontbreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑