15 vragen die niemand stelt

Ik leer elke dag nieuwe dingen bij over bloggen. Nu zag ik weer een lijst met tags die bloggers gebruiken.15_vragen Mijn bibliothecaressebrein werd geactiveerd: tags? Natuurlijk: trefwoorden. Easy.

Nee dus. Tags zijn kennelijk vragenlijsten die bloggers invullen. Zo kan je gemakkelijk een blogpost maken, als je even geen inspiratie hebt. Ik kwam er een tegen op het blog Particianeemtjemee “15 vragen die niemand stelt”. Er is natuurlijk ook weer een overzicht van dit soort vraag- en antwoordenlijsten van bloggers. Onnozel? Ja, een beetje wel. Maar ook wel grappig om te doen. Hieronder mijn antwoorden.

1.  Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?

Mijn kledingkast staat niet in de slaapkamer, omdat daar geen plek voor is. De TV vonden wij belangrijker om in de slaapkamer te hebben. Wij hebben – bij gebrek aan kinderen en vanwege het overschot aan kleren – de kledingkast in een voor nageslacht bedoelde kamer gezet. Het resultaat is een kleedkamer. Tegenwoordig Walk-in closet genoemd.

2.  Neem je miniflesjes shampoo mee uit hotels?

Ja. Daar heb je ook voor betaald, denk ik dan. Vervolgens komen ze in een plastic kratje in de kledingkast terecht om na verloop van tijd vergeten te worden. Totdat het kratje zo uitpuilt dat het moet worden uitgemest. He, denk ik dan: “waar komt dat nou weer allemaal ook alweer vandaan”.

3.  Heb je ooit een straatnaam bord gepikt?

Nee, maar is is wellicht een goed idee. Mary Zeldenrustlaan spreekt me wel aan. Daar is er een van in mijn dorp. Mary Zeldenrust was de pleegmoeder van mijn moeder en ik ben naar haar vernoemd.

4Gebruik je to-do lijstjes?

Ja, verschillende lijstjes heb ik. Om me er vervolgens niet aan te houden. Maar sommige zijn wel handig, zeker als er een herhaalfunctie op taken zit. Zo weet ik wanneer het tijd is voor de volgende wormenkuur voor de honden bijvoorbeeld. Of dat ik op zondagavond de thermostaat van de CV handmatig moet terugdraaien, omdat het me niet lukt dat – net zoals op andere dagen – in te programmeren.

5.  Heb je sproeten?

Ja, maar ik heb er niks mee.

6.  Heb je ooit in de bosjes geplast?

Jazeker. En ik loop altijd ver de bosjes in voor de zekerheid. In de buurt van de universiteit van Tilburg heb je een bos (warande) waarin ik zodoende over een in ontbinding verkerend konijn struikelde!

7.  Hoe groot is je bed?

Echtgenoot en ik hebben allebei de beschikking over een matras van 90×200. Dus behoorlijk groot. Vandaar ook het gebrek aan ruimte voor de kast in vraag 1.

8.  Ben je lui?

Soms ben ik liever lui dan moe ja. Maar dat is alleen als broodnodige ontspanning na gedane arbeid of klus. Dan is het ook wel lekkerder lui zijn. Van gewoon lui zijn word je alleen maar moe.

9.  Is er iets waar je je nu aan irriteert?

Mijn zwerm volièrevogels maken herrie. Mevrouw de Zebravink maakt van die miss Piggy-achtige karategeluiden, ter verdediging van haar niet bevruchte stapel eitjes. Zie ook mijn blogpost “gevederd genoegen of kwetterend onheil”

10. Kauw je op potloden en pennen?

Nee. Ik werk liever een zak drop of een reep chocolade naar binnen.

11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?

Nee. Mijn broertje wel trouwens. Die zat bij de welpen.

12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Nee, nu niet meer. Ik was een groot fan van Pinkey en the Brain.

13Tel je de treden als je de trap oploopt?

Dat lijkt me wat onzinnig. Trappen zijn alleen maar hindernissen op weg naar je bestemming. Daar loop ik zo snel mogelijk overheen. Roltrappen zijn voor een ongeduldig mens als ik al helemaal vervelend. Maar treden tellen op een roltrap is natuurlijk wel weer een uitdaging.

14.  Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?

Nee. Ook niet als er wel muziek te horen is trouwens. Dat wil niet zeggen dat ik niet van muziek hou, maar ik ben niet zo’n uitbundig type dat ik snel dans. Ook niet in mijn eentje.

15. Weet je hoe je het oliepeil van een auto moet checken?

Auto’s en ik zijn geen goede combinatie. Rijlessen waren ook niet zo’n daverend succes. Tijdens deze lessen is mij wel getoond hoe het oliepeil gecheckt kan worden, maar het ging het ene oor in en het andere oor weer uit. Daar hebben we garages voor toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑