Bestanden uploaden met de iPad

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor het werken met een iPad (of andere tablet) en geen PC of laptop meer hebben. Dan loop je toch tegen een aantal beperkingen aan.

Onlangs vroeg iemand mij tijdens de webstek voor digitale vragen of het mogelijk is om bestanden te uploaden met de iPad, bijvoorbeeld een CV naar een vacaturesite.

In eerste instantie was mijn antwoord nee. De iPad geeft standaard alleen de mogelijkheid om foto’s of video’s te uploaden. Maar dan ga je ervan uit dat je de standaard internetbrowser van apple – safari – gebruikt. Er is een omweg mogelijk en dat is de volgende.

Met de app iUploader (20 euro in de appstore, er is ook een alternatief – icab mobile – maar die vind ik ingewikkelder) is het wel mogelijk om bestanden te uploaden naar een website.

Dit gaat als volgt in zijn werk:

 1. zorg dat je de bestanden die je wilt uploaden op je ipad hebt staan in de app die je hiervoor gebruikt. In dit voorbeeld ga ik ervan uit dat het bestand in Dropbox staat.
 2. Open het bestand dat je wilt uploaden.
 3. Ga dan in dropbox naar de delen-functie (rechtsboven). Die is aangegeven met een icoontje van een vierkantje met een pijl die naar boven wijst.IMG_0015
 4. Dan krijg je een menu, waarin je de optie openen in moet kiezen.

  IMG_0016_picmonkeyed
  Stap 4: openen in
 5. Kies uit de rij met apps die dan verschijnt de iUploader. Het kan zijn dat je iets moet scrollen van rechts naar links voordat het icoon van iUploader verschijnt. Als je daarop tikt zie je dat het bestand naar iUploader wordt gestuurd.
 6. Je verlaat dropbox en je gaat naar iUploader. Daar zoek je in de menubalk de optie ‘files’ op. Als je dat aantikt, zie je dat je bestand onderaan de lijst is bijgevoegd. Het bestand staat nu in iUploader.
 7. Ga naar de site waar je het bestand wilt uploaden. Doe dit in iUploader en niet in Safari.
 8. Als je op de plek tikt waar je het bestand moet selecteren om te uploaden, dan opent in iUploader het menu ‘files’. Daar kan je je bestand selecteren dat je vanuit dropbox hierin hebt gezet.IMG_0020
 9. uploaden, en klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑