Teckeligheden (7) : in de regen

Vanavond komt het water met bakken uit de hemel vallen. Onze teckeltjes Nora en Evi liggen niets vermoedend met ons op de bank naar de TV te kijken. Draaien zich nog eens op de rug voor een kriebel op de buik. Wij nemen nog een bakje chips.

Maar dan is het uitgestelde, maar onvermijdelijke moment aangebroken om het laatste plasje te doen. Omdat de dames het vertikken om in de tuin te plassen, moeten we de straat uitlopen naar het vieze veldje voor een plas (en als het aan hun ligt nog een lekkere snack).

SONY DSC
nat teckeltje

Zodra de deur opengaat en ze de nattigheid gewaar worden deinzen ze achteruit en
willen ze rechtsomkeert maken, terug naar de bank onder het warme dekentje. Niks daarvan natuurlijk! Ik sleep ze de straat door naar het veldje. Ze doen heel snel een plas, vaak allebei tegelijk en trekken direct de lijn strak richting huis. Neeeee, we zijn nog niet klaar. Nora kijkt verwijtend omhoog.

Een veldje verder doet Evi nog wat van haar verlangd wordt. Nora staat ongeduldig te wachten, alvast met de teckelsnuit in de richting van de terugweg naar huis. Oke dan. We gaan terug. De dames dribbelen zo hard als de korte pootjes het toelaten (en dat is heel hard) naar huis. Zorgvuldig tegen de gevels van de huizen aangedrukt, zodat ze zo min mogelijk druppels opvangen.

Thuisgekomen wacht de handdoek. Het afdrogen maakt ze zo baldadig dat ze alsnog de hele vloer van de woonkamer natrennen. Dan volgt een uitgebreide droogliksessie van de vacht en vleien ze zich het liefst op de bank, maar moeten van mij in hun mand. Daar liggen ze dan nog nadampend en de kamer vullend met natte hondenluchten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑