Verhuisbericht

Screenshot 2015-05-29 at 14.43.48Het afgelopen jaar schreef ik met veel plezier verhalen over alledaagse dingen die mij bezighouden, ergeren en verwonderen.
Over bijkomstigheden in het leven dus. Niet zo heel belangrijk, maar als ze goed geregeld zijn, des te comfortabeler.

Van Blogger naar WordPress

MIjn blog zelf – gemaakt met Blogger – was ook zoiets wat mij niet helemaal beviel. Overstappen naar WordPress zou mijn blog een frisser uiterlijk geven en meer mogelijkheden bieden voor een menustructuur. Zo gezegd, zo gedaan: een kwestie van in Blogger een export maken van je berichten naar een xml-bestand, en deze in WordPress importeren.

Maarrrr… na alles zorgvuldig ingepakt te hebben en vervolgens weer uitgepakt, bleek toch een aantal onderdelen van de digitale inboedel niet goed op de daarvoor bestemde plek terecht gekomen te zijn. Interne links deden het (natuurlijk) niet meer en foto’s moesten allemaal worden gecorrigeerd. De widgets (losse onderdelen aan de rechterkant van het scherm, zoals het archief) ben je dan wel kwijt. Die zijn in WordPress echter ook gemakkelijk in te stellen.

Werk in uitvoering

Een menustructuur moest worden bedacht en pagina’s bijgeschreven. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar wel tevreden. WordPress biedt inderdaad meer mogelijkheden, is makkelijker en ziet er beter uit. Het is niet gratis als je ook gebruik maakt van het registreren van een domein. Ook is het wel fijn om iets meer te kunnen veranderen in het sjabloon. Daarvoor moet je wel een premiumaccount aanschaffen.

Al met al ben ik – na drie dagen puzzelen – best tevreden met het resultaat. Mijn blog bestaat voortaan uit de volgende onderdelen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑