Kledingkeuzes

Het is weer die tijd van het jaar: het wisselen van de seizoenen. In de lente en in de herfst voel ik mij, samen met een groot deel van de vrouwenpopulatie van Nederland, genoodzaakt een deel van mijn garderobe te vervangen. Extra noodzakelijk in mijn geval vanwege gewichtstoename en omdat ik een paar dagen in de week vertoef in een nogal zakelijke omgeving. En daar kan je nou eenmaal niet in versleten iets te strakke spijkerboeken aan komen zetten. Helaas. En dat brengt nogal wat onkosten met zich mee. Niet in de laatste plaats omdat ik mezelf nou niet echt briljant durf te noemen in de kunst van het combineren van het een en ander. Wat is er dan zoal noodzakelijk voor een beetje redelijke outfit?

Broeken

Altijd een probleem qua pasvorm vanwege mijn holle rug en blijkbaar iets te korte benen. De pijpen van pantalons moeten bijna altijd korter worden gemaakt. Als dat niet nodig is – zoals bij mijn laatste zwarte “nette” broek, dan is ie eigenlijk weer iets te kort. Spijkerbroeken zijn wel vaak in de goede lengte te koop, maar ja: altijd geldt: een goede lengte op kousenvoeten is nog niet de goede lengte op laarzen, laat staan hakken. Zucht.

En wat past bij wat? Bij elkaar kopen; rechtstreeks van de (virtuele) paspop. Dat zou het makkelijkst zijn. Want het ene grijs is het andere niet. Over blauw en bruin maar te zwijgen. Er blijken zelfs verschillende soorten zwart te zijn. Zeker na een wasbeurt.

Jurken!

Het combineerprobleem doet zich minder in hevigheid voor bij jurken. Ik vertoonde mijzelf zelden of nooit in een jurk omdat ik in het niet zo trotse bezit was van dunne o-beentjes. Door de eerder vermelde gewichtstoename is hiervan geen sprake meer. Ieder nadeel heeft ook hier z’n voordeel. Dus voor deze winter zijn er enkele jurken aangeschaft en er zullen er meer volgen. Nee, niet om de honden in uit te laten, maar wel voor in de zakelijke omgeving.

Schoenen en laarzen

De aanschaf van jurken deed de noodzaak toenemen van nieuwe laarzen. De oude wilden zich niet meer naar mijn kuiten plooien. En, zoals dat gaat met nieuw schoeisel: met een enkele kleur ben je er niet. Bruin en zwart zijn beslist noodzakelijk, wil het combineerprobleem niet alsnog de kop opsteken. En eigenlijk zouden blauwe ook wel fijn zijn.

Een tip: mocht je een schachtwijdte nodig hebben van meer dan 35 cm, probeer dan geen laarzen in de Nederlandse winkelstraten te scoren. Ga direct op internet, en zoek een webwinkel die je laat filteren op schachtwijdte. Zalando bijvoorbeeld. Alleen dan bespaar je jezelf een hoop frustratie en koop je direct goed passende laarzen. Ik schijn XL-kuiten te hebben volgens de mode-industrie. Dusss.

Accessoires

Totaal niet aan mij besteed eigenlijk. Wat ik mooi vind is te duur en wat ik dan wel koop is het net niet. Talloze sjaaltjes zijn achterin mijn kast beland omdat ze niet de goede kleur of lengte hadden.
Tassen zijn mijn grote passie. De zoektocht naar de ideale tas voor alle gelegenheden duurt al zo’n dertig jaar. Ik heb nog net geen aparte kamer hoeven te reserveren voor mijn collectie, maar het scheelt niet veel. Nu ik erover nadenk, wordt het weer eens tijd. Ik heb nog geen rode, en ook geen blauwe……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑