Teckeligheden (1) : Nora krijgt gezelschap

Goede afkomst is het halve werkDit is een bijzonder weekend. Onze roedel, die reeds bestond ondergetekende, echtgenoot, teckel Nora en een 25-tal vogels van allerlei pluimage, is uitgebreid met een teckeltje uit het hoge noorden: Lobke du Chapeau genaamd (zie ook “Een goede afkomst is het halve werk”). Evi voor intimi.

De reis naar het Zuiden

Het eerste dat opviel was dat het negen weken oude dametje niet was overgeslagen bij het uitdelen van stembanden en jank- en piepvermogen. Anders dan Nora op die leeftijd laat ze zich flink horen als iets haar niet zint, zoals het verblijf in een reismandje. Eenmaal uit het reisverblijf toont zij zich een pupje dat niet snel voor iets terugschrikt. Tijdens de tussenstop op een parkeerplaats bij de McDonalds tijdens de reis naar haar nieuwe vaste woon- en verblijfplaats, bekeek zij het al dan niet gemotoriseerde volk om zich heen met belangstelling.

Kennismaking

Teckeligheden (1)De kennismaking met haar soort- en huisgenoot Nora verliep naar tevredenheid. Nora vond het wel een beetje spannend, maar zodra de machtsverhoudingen voor dit moment waren bepaald kon het grote spelen beginnen.

Healthcheck

Bij de dierenarts bleek Evi te blaken van gezondheid. Ons vermoeden dat het dikke buikje en het stevige lijfje een mild overgewicht herbergde bleek gegrond. Madammeke weegt nu met 9 weken 3,25 kilo. Wat wil je ook met een dieet van 240 gram rauw vlees per dag. Daar gaan we maar eens gauw verandering in brengen, want anders blijft ze haar hele leven zo koddig waggelen als ze nu doet.
Hoewel de meningen blijken te verschillen hoe gezond of ongezond rauw vlees is voor een pup, wij vinden het een onhygiënische bedoening. Nee, Renske brokken en vers vlees van Renske (dat steriel is) waar Nora haar poten voor aflikt, zal ook het standaarddiner van Evi worden.

Eerste nacht

De eerste nachten zijn goed verlopen. De dame doet netjes een plasje buiten als ze uit de bench wordt gehaald. Al knorrende, want daar kan ze ook wat van. Het is natuurlijk ook niet leuk om uit je slaap gehaald te worden. Nora sliep de eerste nacht bij Evi in de bench, maar de tweede nacht is ze toch maar weer in haar vertrouwde stoeltje gaan liggen. Wel zo rustig voor Nora, maar Evi vond het minder gezellig en zette het op een jammeren. Gelukkig was dat wel snel over.

Nieuwe vaardigheden

De kleine Evi had vrijwel onmiddellijk door dat ze buiten dient te plassen en poepen en reageerde de tweede dag al direct op haar naam. Lopen aan de riem is natuurlijk nog niet veel geoefend, maar die ene keer dat we op straat kwamen met Evi aan de lijn, viel het ons zeker niet tegen. Ze stiefelde behoorlijk door en had belangstelling voor takjes en struiken. Ze is niet zo bang als Nora was.

Ook het bos vindt ze machtig. Ze racet Nora achterna (handig met beide hondjes aan de riem).
Wij willen haar ook aan een buggy wennen, maar daar had zij andere gedachten over. Eenmaal in de buggy geplaatst, zette ze het op een angstaanjagend kermen. Dat hield pas op als Nora bij haar kwam liggen. Daarmee zal ik nog flink moeten oefenen en niet toegeven.

Al met al een goede start voor dit rode lekkergeurende koddige teckelmeisje. En een bewijs dat geen hondje hetzelfde is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑