Wie de schoen past…

Ondanks de aanwezigheid van een uitgebreid fiets- en wagenpark, geef ik in de meeste gevallen de voorkeur aan de benenwagen. Ik loop eigenlijk overal naar toe, als het enigszins kan. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en andere hindernissen. Ik heb namelijk moeilijke voeten.

Laarzen, loafers, sandalen, slippers

Mijn kasten staan vol met verschillend schoeisel. Allerlei hakhoogten, kleuren en modellen. Voor iedere gelegenheid heb ik passende voetbedekking. Mijn voeten moeten ieder jaargetijde weer wennen aan andere drukpunten en schuurlokaties. Vooral in de zomer, wanneer de sandalen en open schoenen weer tevoorschijn worden getoverd, slaat het ongemak weer toe in de vorm van blaren.

De leveranciers van blarenpleisters, zoals Compeed, zijn dankzij mijn voeten verzekerd van een hoge omzet. Want schoenen die in de winkel nog net deden alsof ze lekker zaten, blijken na drie straten toch vaak wat minder comfortabel.

Voor de langere wandelingen had ik wel altijd degelijke wandelschoenen van Meindl – in verschillende zwaartecategorieën – aan mijn voeten. En ook dan bleef de compeed binnen handbereik.

De ANWB-Laars

Groot was mijn genoegen toen ik bij de ANWB de laarzen ‘Lady Oklahoma’ vond, waarmee ik ongehinderd door enig drukpunt of knelling lange afstanden met ons teckeltje kon lopen, zonder gedoe met veters strikken. Gewoon hup erin en wegwezen. Deze waren ook voorzien van een goed profiel voor op de poepveldjes. Ideaal. Dacht ik.

Tot het moment dat mijn hiel zoveel pijn ging doen dat ik er niet meer op kon staan. HIELSPOOR! riep mijn echtgenoot. Ja hoor, dacht ik…. ik ben geen cowboy.

Enige navraag bij familie met moeilijke voeten en een blik op internet leerde mij dat dit toch echt de kwaal was waarmee ik te maken had.

De website hielspoorinfo schiep duidelijkheid over de oorzaken: “De overbelasting vindt plaats door teveel spanning op de peesplaat, waardoor er op de peesplaat aanhechting aan de hiel te hard wordt getrokken. Dit kan door daadwerkelijke overbelasting, zoals hardlopen of springen, maar ook door onevenwichtige belasting van bv verkeerde schoenen”.

Aangezien springen of hardlopen (tsss) bij mij niet aan de orde zijn, blijft er dus maar een oorzaak over: verkeerde schoenen. Ik bekeek mijn Lady Oklahoma nog eens kritisch. Nee, geen enkel drukpunt, maar ook geen enkele steun.

Wie de schoen past...
Boosdoener

Inmiddels is de hielspoorpijn ook veroorzaker van een fikse ontsteking aan mijn rechterteen, waardoor ik momenteel als een soort quasimodo door de straten van Rijen beweeg. Met mijn teckeltje 7 meter voor mij, steeds vragend achteromkijkend waar het vrouwtje toch blijft.

Dus, mocht deze laars van de ANWB nog ergens worden gesignaleerd (volgens mij zijn ze nu in de aanbieding): alleen kopen als je zeker weet dat je voeten en enkels en vervolgens kuiten en heupen (want die gaan allemaal zeer doen vroeg of laat) ertegen zijn opgewassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑