Campinglife

Vakantie was voor ons de goed geoutilleerde thuisbasis voor een paar weken verruilen voor een stekje waar het ons ook aan niets ontbreekt en waar we vooral niet veel hoeven te doen. Bij voorkeur doorgebracht in een grote vrijstaande bungalow/villa/chalet midden in de vrije natuur. En heel belangrijk: ZONDER buren.

de9c1-vakantiehuisjesZo hebben wij het afgelopen decennium genoten van vakanties in Zweden, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Steeds in meer of minder goed bereikbare meestal comfortabele vrijstaande huisjes.

Een caravan

Vorig jaar zijn wij een nieuwe weg ingeslagen, en wel die van de camping. Wij kochten een stacaravan op een park in Esbeek. Dat was wel een omschakeling voor mensen die het verschil niet weten tussen propaan- en butaangas. Ook het in werking stellen van de antieke geiser en aansluiten van het water riep vraagtekens op.

Graag zouden wij de in de ruime keuken (met oven) bereide maaltijd graag voor de grote breedbeeldtelevisie willen opeten.
Dat kan niet in een caravan.
Voordeel is wel dat je al kokende met de ene hand, met de andere de tv in jouw kijkrichting kan draaien. Als ie het doet. Want als het te hard waait of als er te veel blaadjes aan de bomen hangen, dan geven de drie aanwezige zenders veel storing tot geen beeld.

Maar, in tegenstelling tot de meeste vakantiebestemmingen, is de caravan binnen een half uur het hele jaar door te bereiken.

Bevolking

De schare bejaarde vaste campingbewoners om ons heen blijken heel goed te verdragen. We worden niet in allerlei bingo-avonden en Brabantse samenzang betrokken en we kunnen lekker op onszelf blijven. Hoewel het teckeltje genoeg aanspraak uitlokt. “slijten wel snel die pootjes als je er zo lang mee blijft lopen”. Juist ja.
Minder gecharmeerd zijn wij van het geluid van de vele zomerfestivals die in de dorpen in de omgeving en in de Beekse Bergen worden georganiseerd. Ook de Esbeekers zijn geen mensen die weleens een feestje overslaan.

Omgeving

Vanuit de camping staan we binnen een paar minuten op de Rovertse Heide en in het bos. Mits in het bezit van een plattegrond met de nummers die corresponderen met de nummers op de paaltjes kan je gemakkelijk je eigen wandelroute samenstellen. Okee, dit is niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld de Stockhorn in Zwitserland of het Zweedse nationale park Tiveden, maar voor niet-globetrotters wel zo overzichtelijk en voor dit moment precies wat we nodig hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑